Tommaso 2418 #22501 Napisano 2 Listopada 2018 Mam porównanie dłubniętego M135xi i M2 i ... nie ma porównania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1135 #22502 Napisano 2 Listopada 2018 z 1 to tylko M140i ale te M240i też na prawdę idzie jak złe .... tym jeżdziłem.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #22503 Napisano 2 Listopada 2018 Dla mnie największą wadą M1xx jest skrzynia. Jednak hydrauliczny ZF do sportowej jazdy nadaje się znacznie gorzej. M2 jest ostrzejsze, wprawdzie nieznacznie, ale w każdym aspekcie. W mało którym aucie miałem poczucie takiego bezpośredniego kontaktu z samochodem jak w M2. No może, w 911 za ponad milion, ale to zupełnie inna bajka.Po torze jeszcze M2 nie jeździłem, ale wiem, że wstydu nie będzie. Chociaż Zachar się w Łodzi nie popisał, czas, który zrobił na tym torze jest na poziomie aut dwa razy słabszych... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1135 #22504 Napisano 2 Listopada 2018 skrzynia 1 jest słaba....i kręci na sporcie praktycznie do odcinki co jest bardzo IMo denrewujące.....M2 się czuje jak już wspomniałem pod tyłkiem i na prawdę można dużo nim....Zachar nie umie jeżdzić..... M5 jest dla mnie za duża ......mimo napędu na 4 łapy nie lubię jej....zdecydowanie wolę siadać do M760i 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #22505 Napisano 2 Listopada 2018 Zazdroszczę dostępu do takich aut.M5 jeździłem tylko w starszych modelach w E39 i F10, a nową pewnie długo nie pojeżdżę...Ciekawy jestem nowej M340xi, chociaż AWD w BMW trochę się kłóci z przyjemnością jazdy, przynajmniej z mojego doświadczenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #22506 Napisano 2 Listopada 2018 Wy po normalnych publicznych drogach też jeździcie? 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1135 #22507 Napisano 2 Listopada 2018 ja tak, tylko po publicznych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #22508 Napisano 2 Listopada 2018 Z takim silnikiem jak pokazałeś? Zawsze i wszędzie! Wy po normalnych publicznych drogach też jeździcie? 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #22509 Napisano 2 Listopada 2018 ja tak, tylko po publicznych To weź kiedyś którąś M-kę i zapraszam na tor do Łodzi na Track days.Zabawa jest niesamowita, jazda jest na zupełnie innym poziomie niż po pustych rondach czy po niemieckiej autostradzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1135 #22510 Napisano 2 Listopada 2018 no wiadomo ale póki co warszawą się muszę cieszyć i korzystać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #22511 Napisano 2 Listopada 2018 Frogg?! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 915 #22512 Napisano 6 Listopada 2018 Ależ to wszystko to dla mnie abstrakcja. No cóż... 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 623 #22513 Napisano 6 Listopada 2018 Ale jeśli trzeba będzie przejechać kałużę, Koledzy będą bezsilni... ;-) 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2463 #22514 Napisano 7 Listopada 2018 Ja to tak tutaj tylko zostawię https://wrc.net.pl/7-5-miliarda-dolarow-lezy-na-pustyni-konsekwencje-skandalu-dieselgate?fbclid=IwAR3cNiv0qdrjU6gsl5NHuVoMb4rbJ1Uz2gUp2eWYIstKXKMT71e4PnntiYE 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 796 #22515 Napisano 7 Listopada 2018 Ale jeśli trzeba będzie przejechać kałużę, Koledzy będą bezsilni... ;-) Którzy? Ci z M-Power? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 771 #22516 Napisano 7 Listopada 2018 dobre foto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 5073 #22517 Napisano 7 Listopada 2018 no wiadomo ale póki co warszawą się muszę cieszyć i korzystać A Ty zawodowo te eMki ujeżdżasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #22518 Napisano 8 Listopada 2018 Dobra podpowiedź. Civic się spodobał i jest w trio rozważanych: Passat tsi 150 KM, Tiguan tsi 150 KM i Honda Civic 1.5 182 KM.Każdy jest inny, ale każdy wydaje się dobrą ofertą w swojej klasie. W civicu jest trochę bieda z tymi poziomami wyposażenia. Najbogatsza wersja executive mieściła by się w budżecie (rocznik 2017), ale nie zachwyciła Ekoskóra , z kolei jeśli wybierzemy Elegance, to niewiele zyskamy cenowo (ale juz rocznik 2018), a tracimy reflektory led,kilka systemów bezpieczeństwa i pare pierdół niedostępnych nawet w opcji.Osiągi na papierze civica tez nie zachwycają - gorsze przyspieszenia niż passat ze 150 KM. Za 90 000 można mieć golfika highline, kombi, "full" opcja za 90 000 zł na firmę:https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-1-4-150-km-led-felgi-17-gotowy-do-dbioru-ID6Bbztm.html#198e7008d1 Za 99 900 passata comfort line + wiele dodatków, ledy głowne, navi itd, 2018:https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-passat-1-4-tsi-act-150-km-comfortline-vw-staszak-duszniki-wlkp-ID6A4Knm.html#8c8da723d1 Wybór Hondy Elegance 1.5 182 KM, 2018, w metalicu i z kilkoma dodatkami za ok 96 000 nie wydaje się najrozsądniejszy. Szkoda, że nie moze być diesel i marki premium (z przyczyn "politycznych") - to wydaje mi sie super opcja. Z Pakietem serwisowym 5lat/ 100 000 km, troche ponad budżet, ale oferta wydaje się konkretna:https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-318d-150km-czujniki-parkowania-reflektory-led-automat-ID6zkP7a.html#69a9fe7233 na czym w koncu stanelo?;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 796 #22519 Napisano 8 Listopada 2018 (edytowane) Civic elegance + kilka dodatków, 1.5 turbo 182 km. Wyszło 90 kilka tys. Właściciel jest, póki co, mega zadowolony. Auto jest oszczędne, a przy tym przyjemnie zrywne.EDITZ tego co ja się przejechałem kilkanaście km: bardzo bezpośredni układ kierowniczy, dobrze się zbiera od dołu, przyjemny w prowadzeniu, miły dla oka bałagan pod maską, praktycznie brak osłon. Sa też wady jak np bardzo lekka maska, która trzeba mocno pierdyknac, albo spuścic z wysoka, aby się zamknęła, gola blacha w bagażniku i takie tam. Dość średnia widoczność, mała szyba przednia, spore lusterko wsteczne - no ale to zależy czym kto jeździ na codzień, jeśli Porsche 911, albo lambo, to będzie zachwycony widocznoscia, jeśli pezo partnerem to niekoniecznie. Edytowane 8 Listopada 2018 przez StaryWilk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #22520 Napisano 8 Listopada 2018 Ja bym poczekał na Camry. Oglądałem ją na pokazie przedpremierowym i to już trochę inna jakość niż w Avensisie, a ceny zapowiadają się bardzo przyzwoicie.Tylko ta materiałowa tapicerka w podstawowej wersji jest koszmarna, reszta materiałów bardzo dobrej jakości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #22521 Napisano 8 Listopada 2018 (edytowane) U nas Polsce w ASO Toyoty jakieś 3 tygodnie temu, były takie zamknięte pokazy przepremierowe aut prezentacyjnych, jeszcze niehomologowanych.Była tylko Camry, nawet o nowym RAV4 nic jeszcze nie wiedzieli. Ceny na Camry od 140 do 180k w zależności od wyposażenia Edytowane 8 Listopada 2018 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #22522 Napisano 8 Listopada 2018 Czekałbym na nowe modele, dodatkowo w nich automat ( nawet jesli bezstopniowy) wiec wygoda. Wybrałbym Corolle w najbogatszej wersji i + za wygląd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1927 #22523 Napisano 8 Listopada 2018 Ta corolka powyżej bardzo ładnie się prezentuje. Sam mam jako drugie auto Aurisa, pewnie kiedyś zamienię go na corollę właśnie, jak się mi zestarzeje. Solidne, niezawodne i (poza aurisem) raczej ładne. Natomiast moje zasadnicze auto to Range Rover p38, cokolwiek spatynowany wskutek używania zgodnie z przeznaczeniem :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6292 #22524 Napisano 8 Listopada 2018 Śmigam ostatnim Avensistem, z manualem i 2 litrowym dieslem. Zrobiłem nim jakieś 25k km przez ostatni rok. Silnik to jest największy dramat jakiego miałem okazję użytkować. Jednostka z BMW1, z uciętymi 50 koniami. Niby się jakoś zbiera (dalej bez szału), ale powyżej 2000 obrotów to człowiek ma ochotę wsadzić sobie śrubokręt w ucho, to samo po przekroczeniu 150km/h na autostradzie, dramat. Wewnątrz auto do bólu poprawne, dosłownie nic tam nie robi wrażenia (no może przyjemna skóra na kierownicy). Ostatnio jak jechałem Passatem 6 letnim, to czułem się jak w nowszym aucie, z wyższej półki. Jak zwracasz uwagę na pierdoły, to pewnie nie spodoba Ci się brak choćby 1 nawiewu z tyłu. Ani 1 kratki, nigdzie, zero. Jest jeden plus, co pewnie w przypadku auta firmowego nie ma aż takiego znaczenia, robiąc trasę 100km, ze średnią prędkością 150km/h nie chce przekroczyć 6,5L spalania. Jak masz jakieś pytania co do tego Avensisa to chętnie odpowiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1756 #22525 Napisano 8 Listopada 2018 Srednia 150? Mam nadzieje ze to nie w PL Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach