QuadrifoglioVerde 4426 #22951 Napisano 4 Grudnia 2018 G, defender, wrangler są ponadczasowe. Dodam to tego nive. Te pierwsze 3 stały się bardziej luksusowe niż robocze, ale niva nadal ''gniotsa nie łamiotsa''. Zamiast Nivy lepiej kupić Suzuki Jimny. Niva gnije na potęgę i ma paliwożerny silnik. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #22952 Napisano 4 Grudnia 2018 ... kable od żarówek pozamieniane żeby się świeciły przeciw mgielne na stałe zamiast tych okrągłych, i naprawdę fajnie to wyglądało.I milicja się nie interesowali? 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #22953 Napisano 4 Grudnia 2018 (edytowane) I milicja się nie interesowali?Nigdy!Uwierz mi nie zwrócił byś na to uwagi.Bo żarówki były orginalne od świateł.Były tylko podmienione gniazda gdzie siedziały! W orginale świecą się te na górze okrągłe, a przeciw mgielne to te na dole a ja miałem na odwrót. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #22954 Napisano 4 Grudnia 2018 Tutaj przy takiej modyfikacji jak ja miałem nie do odróżnienia. Żarówki przeciw mgielne zawsze są mocniejsze od zwykłych i dla tego było by je widać tak jak przy wciśniętym hamulcu a ja miałem je po prostu podmienione czyli wszystko z góry wyjęte i włożone w dolne gniazdo i na odwrót. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #22955 Napisano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Na przegladzie tez nie zwrocili uwagi? Edytowane 4 Grudnia 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #22956 Napisano 4 Grudnia 2018 Na przegladzie tez nie zwrocili uwagi?A skąd oni mają wiedzieć co i jak?! Czerwone to czerwone czy się mylę?! Jest zwykle światło mijania jest i stop w tym samym i było przeciw mgielne oddzielnie czyli wszystko tak jak powinno być. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6366 #22957 Napisano 4 Grudnia 2018 Nie wiem jak jest w przypadku Sorento i zwrócę na to z ciekawości uwagę, ale w przypadku wielu aut z USA bardzo często jadąc za kimś widać z daleka, że jego światła są "jakieś inne". W nocy czy we mgle często najpierw widać dziwne światła, a dopiero później sylwetkę auta wskazującą na model pochodzący zza oceanu.Mogę się mylić i/lub mieć jakieś starocie w głowie, ale w US m.in. nie ma asymetrycznych świateł z przodu (?) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 554 #22958 Napisano 4 Grudnia 2018 Zgadza się. Plus pomarańczowe obrysówki, czerwone kierunkowskazy i brak tylnego przeciwmgłowego. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12934 #22959 Napisano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Zgadza się.Plus pomarańczowe obrysówki, czerwone kierunkowskazy i brak tylnego przeciwmgłowego.Pomarańczowe obrysówki ma też DISCO II fabrycznie i to europejska wersja, nie żadna USA.Miałem taką rozmowę na przeglądzie, diagnosta do mnie: Panie, to niedopuszczalne ... a ja mu mówię, że skoro samochód jest wyprodukowany w Europie, sprzedany z takim wyposażeniem i konfiguracją w salonie w Europie i ma homologację, to chyba wszystko jest ok i nic zmieniał nie będę na własną rękę Podbił przegląd bez gadania. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6366 #22960 Napisano 4 Grudnia 2018 Ja pisałem o jeździe "za kimś" i światłach z tyłu, ale skoro mowa o światłach z przodu to nie zgadza się Panowie. Jest zupełnie odwrotnie: w USA mają przednie światła symetryczne a u nas asymetryczne (bardziej doświetlają prawe pobocze).jestem Twoim idolem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4950 #22961 Napisano 4 Grudnia 2018 chyba fanem.....? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 554 #22962 Napisano 4 Grudnia 2018 Zupełnie odwrotnie niż w USA ;-) 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4950 #22963 Napisano 5 Grudnia 2018 Aaaa jak tak to spoko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6366 #22964 Napisano 5 Grudnia 2018 Tam jest wszystko albo większe albo odwrotnie I nikt ci nie będzie wmawiał, że białe jest białe... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #22965 Napisano 6 Grudnia 2018 Rodzinne kombi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1388 #22966 Napisano 7 Grudnia 2018 Mam pytanie do praktyków i znawców tematu.Chcę wymienić w moim samochodzie opony i mam problem jakie kupić.Chciałbym kupić opony bardzo miękkie. Zgodnie z instrukcją powinny być zamontowane opony 185/65 R15Opcjonalnie mogę założyć 195/60 R15 i 195/65 R15 Opona 195/65 R15 będzie miała nieco większy balon, czy to będzie miało wpływ na jej miękkość? No i Waszym zdaniem które (jakiej firmy) w klasie premium są najcichsze i najbardziej miękkie? 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #22967 Napisano 7 Grudnia 2018 Mam pytanie do praktyków i znawców tematu. Chcę wymienić w moim samochodzie opony i mam problem jakie kupić. Chciałbym kupić opony bardzo miękkie. Zgodnie z instrukcją powinny być zamontowane opony 185/65 R15 Opcjonalnie mogę założyć 195/60 R15 i 195/65 R15 Opona 195/65 R15 będzie miała nieco większy balon, czy to będzie miało wpływ na jej miękkość? No i Waszym zdaniem które (jakiej firmy) w klasie premium są najcichsze i najbardziej miękkie? Co to znaczy miękkie? Najbardziej ścieralne czy dające komfort? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1388 #22968 Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Co to znaczy miękkie?Najbardziej ścieralne czy dające komfort?Dające bardzo duży komfort. Edit. Szukając widzę że głośność w żadnych nie schodzi poniżej 68 dB. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartwerk36 38 #22969 Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Rodzinne kombi Mercedes-AMG E63 S Wagon, niepozorne fajne auto. Poniżej masz podobną sytuację, tylko opel astra w roli głównej.Trochę mniej rodzinnie i ścigacz trochę słabszy, ale też jest ogień Edytowane 7 Grudnia 2018 przez bartwerk36 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #22970 Napisano 7 Grudnia 2018 bartwerk36 sleepery są rewelacyjne. Nie rzucają się w oczy i odejście mają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #22971 Napisano 7 Grudnia 2018 Dające bardzo duży komfort. Edit. Szukając widzę że głośność w żadnych nie schodzi poniżej 68 dB.No to jak najwiekszy profil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #22972 Napisano 7 Grudnia 2018 bartwerk36 sleepery są rewelacyjne. Nie rzucają się w oczy i odejście mają. Potwierdzam pamiętam jak kupowałem swoje volvo v50 t5, przyjaciel pytał czemu "dziadkowoz" kupuje jego mina jak go wsadzilem za kierownice i kazałem depnac - bezcenna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4426 #22973 Napisano 7 Grudnia 2018 No to jak najwiekszy profil Tak, ale są też mieszanki gum twardsze i bardziej miękkie. Generalnie letnie opony są twardsze, ale wśród tych twardych są też miękkie , generalnie Micheliny zaliczają się do opon miękkich z uwagi na dużą zawartość krzemionek i naturalnego kauczuku, z tego samego powodu są najdroższe ;-)Ja bym przy naszym obecnym klimacie poszedł w markowe opony uniwersalne.Niedawno kupiłem do Seata Arona uniwersalne Bridgestone A500 i co prawda na śniegu jeszcze nie testowałem ( bo go nie było ) ale w pozostałych warunkach zachowują się świetnie i są to gumy miękkie. Generalnie komfort oceniam pozytywnie mimo że są to 205/55 R17. Polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12934 #22974 Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Dające bardzo duży komfort. Edit. Szukając widzę że głośność w żadnych nie schodzi poniżej 68 dB. Każda nowa opona będzie bardziej miękka od starych. No i wiadomo, że zimowa też będzie miękką mieszanką.Ja z miękkich miałem Vredestein'a i Uniroyal'a RainSport - typowo deszczowe opony, ale u mnie nawet w zimie w lekkim aucie dawały radę. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72401 #22975 Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Drogie opony nie zawsze są najlepsze. Wiem to na swoim przykładzie. Na letnich 20" Pirelli Scorpion przejechałem zaledwie 45 000 km i już są bez bieżnika - do wymiany. W lecie na asfalcie trzymały auto jak trzeba, natomiast jesienią nierozgrzane na mokrej nawierzchni przy tempetaturze 4-6 stopni były tak twarde, że auto na rondzie potrafiło "iść bokiem". Teraz mam założone zimówki także Pirelli Scorpion Winter i tu wszystko chodzi jak należy. Na wiosnę będę kupował letniaki i na pewno nie będzie to marka Pirelli! Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Grudnia 2018 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach