wieloryb 3764 #28901 Napisano 28 Lutego 2020 no zwykle ostatnie 100 to rezerwa, sek w tym,św często auto pokazuje zasięg 0 km przy początku rezerwy czyli np 50-100 km 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #28902 Napisano 29 Lutego 2020 Umnie w w F150 jak wskaźnik pokazuje zero to mam jeszcze 20l benzyny. 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #28903 Napisano 29 Lutego 2020 To na 80 km po miescie wystarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2454 #28904 Napisano 29 Lutego 2020 Jak u mnie zasięg pokazuje na 0km to znaczy, ze jest już bardzo mało ~1l i trzeba się szybko ewakuować na stacje. Dzisiaj wlalem 40l, a dokładnie taka mam pojemność baku. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4695 #28905 Napisano 29 Lutego 2020 w serwisach bmw w niemczech i niderlandach wymiany oleju 'na zyczenie' sa wpisywane w system i widac je w centralnym wykazieczesc wypozyczalni kupuje auta bez opcji serwisowych i mimo standardu longlife narzuca wymiany oleju co 15tys km (calkiem zdrowe podejscie)o ile wiem rowniez system vag ma mozliwosc wpisywania dodatkowych wymian oleju ale nie znam szczegolow tapatalkverstuurd vanaf mijn iphone U nas dokładnie jak pisze @trollu - dodatkowy serwis na mój koszt ale bez kasowania inspekcji więc następny będzie darmowy wg harmonogramu. Wg kompa robiłbym raz na dwa lata. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #28906 Napisano 29 Lutego 2020 Wskaźnik jest tylko poglądowo - najpierw stoi, stoi a potem poleci.Samochód jak zalany pod korek to swoim czasem 300km zrobię zanim zacznie opadać - a raz tak miałem o zgrozo na Niemieckiej autostradzie że 50km do granicy a mi pokazało ZERO na cyfrowym poziomie paliwa przejechałem prawie 30km do nabliższej stacji a on dalej działałTak że te wskażniki czy to wskazówkowe czy elektroniczne to tak z 10% błędem bym traktował - ale jak już świeci na pomarańczowo to zawsze warto dolać No chyba że Fabia wącha zamiast spalać Dziękuję za komentarz. Auto już oddałem. Przejechałem 220 km i wskazówka wciąż była na full. Auto z markowej wypożyczalni, więc dość świeże (niecały rok, 16 tys nalotu) więc awaria wskaźnika paliwa raczej mało prawdopodobna. Średnie spalanie ze spokojnej jazdy 4,6. Oczywiście dotankowałem przed zwrotem, ale czułem się dziwnie skoro pokazywał full. Jednak 10 litrów weszło do baku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1343 #28907 Napisano 29 Lutego 2020 A ja z innej beczki - wczoraj wziąłem z wypożyczalni fabię 1.0. Przejechałem ok 180 km i poziom paliwa wciąż jest na max. Średnia z wyświetlacza to ok 5.2.Czy ten typ tak ma?Dopóki nie wyjedziesz na autostradę. Wtedy przed tym wskazaniem spokojnie zobaczysz jedynkę, czyli 15,2 V6 mniej spala w takich warunkach. Ja poza wszystkim jestem zachwycony tym silnikiem skojarzonym z dsg. Oczywiscie jako jednorazówka, ale myślę ze z 200k przejedzie. Natomiast mam wrażenia, że z manualem zbyt długo nie wytrzyma z normalnym kierowcą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 142 #28908 Napisano 1 Marca 2020 Pablo122: o jakim aucie mówisz, bo coś przeoczyłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 754 #28909 Napisano 1 Marca 2020 https://youtu.be/0ab-5nqlKhQ?t=659 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 591 #28910 Napisano 1 Marca 2020 U nas dokładnie jak pisze @trollu - dodatkowy serwis na mój koszt ale bez kasowania inspekcji więc następny będzie darmowy wg harmonogramu. Wg kompa robiłbym raz na dwa lata. dzieki za infotroche to absurdalne ale widocznie takie zalecenie importera tapatalkverstuurd vanaf mijn iphone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 754 #28911 Napisano 2 Marca 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1010 0 #28912 Napisano 2 Marca 2020 Panowie, jako że mój wspaniały Nissan Almera I odszedł już do krainy wiecznych wyścigów czas rozejrzeć się za czymś nowym.Wymagania: niezawodność, „tani” w utrzymaniu, duża przyjemność z jazdy. Mówiąc o przyjemności nie mam wcale na myśli dwustu koni i jeździe cały czas z pedałem w podłodze, bardziej chodzi mi o bardzo dobre prowadzenie i pokonywanie zakrętów, a moc adekwatna do reszty.Miałem już czarnego konia (łosia) wyścigów:1. Volvo V50https://lh3.googleusercontent.com/proxy/x-dYxcTEIQYGSs9d48U1pFyXIb3lnMs0jHx3ZDrUBgaIWtlu2R-ltyJXJlZVlAyrtKjr2bIUU9X-XQNequ1HrZEWok06wabhJHBUZf_toeqlxaiyDP2BgdEL6g1JTblqBZNuvn_SKzj2m1kf Zawieszenie z Focusa mk. II wiec kto jeździł ten wie jak wchodzi w zakręty. Polecany jest bardzo silnik fordowski 2.0D Nie lubię sedanów wiec S40 odpada, a C30 to już w ogóle zero użyteczności. Ale pewnego dnia kolega dał się karnąć BMW 1 E87 cool 2. BMW 1https://lh3.googleusercontent.com/proxy/mD7y9Q6-vOn1D_vt5IdY88cvqlS0juMPNqf3I-lww_KkrlLIpbU1x9n21sal5c-xsYPgyY2ftJuOuHF3uGCnCXmTsK7t0ZV3uTZy7taed0euDRPF1Q-gcl9yMlk6CkhCkNCB67NA To był któryś 2.0 benzyna, z tych słabszych ale dla mnie i tak szatan. Doczytałem ze podobno Audi A3 8P tez idzie jak po torze 3. Audi A3 https://lh3.googleusercontent.com/proxy/x5TrWXHNxq59Eehk98npsS1JMsu5dsGnoq5AbWf4m2lGe2pCSGzA6fIBqYtdmsenCcij0vhIDYUVATyTztSJlxdmds0RWxgmZPZeTiQ_eJUm7CeG1GU6Vuq1IMTJJEvnGGSwGwotQLzvpwtvfg-_MyMGp2fJqYjFKxnV7SeHgeGfz6Vi1aE Chyba ostatnie audi z niezajebywalnym silnikiem 1.6 MPI. Wiem ze demon to to nie jest ale ma być tez (a może i przede wszystkim) ekonomicznie :facepalm: Po głowie chodzi mi tez mocno coś mniejszego, bo to głównie do miasta 4. Suzuki Swift 1.6 Sport https://lh3.googleusercontent.com/proxy/YniktAulMQvm5FTVZlKszUApwfCWl12-b4iCsEj8yaM3dRjZPBudxDlzsHALgO9xI9Y18AHTNpAfroOQb9KDdi2AXBva6izwXxZjTMCTsSZB0HsEWpaI Znajomy posiada i mówi ze banan z ryja nie schodzi Póki co skłaniam się chyba ku Audi lub Volvo, bo Suzuki mało praktyczne, a BMW mnie zeżre finansowo chyba Autem będę jeździł po mieście, może sporadycznie jakaś trasa (zlot dwa razy do roku)Pięcioro drzwi, dobre prowadzenie, tanie w utrzymaniu (części, serwis...)Nie starsze niż 2006, cena to jakieś 16-18k PLN (tylko jeszcze nie wiem skąd wezmę ) facepalm Do tej pory jeździłem Nissanem Almera w dieslu bez turbiny i Corsą C 1.0 58 kuni wiec nawet te 1.6 mpi będzie w mojej ocenie rwało asfalt hmmm (Zdjęcia jumane) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #28913 Napisano 2 Marca 2020 Volvo ok, 2.0d forda tez ok, ale jako to przy dieslu bywa, zwlaszcza nastoletnim trzeba brac pod uwage ze turbo, dwumas, wtryski moga wymagac wymiany/ regenaracji i bedą koszty.A3/ golf 1.6 albo Swift 1.6 ( skoro znajomy ma to sie przymierz, przejedź) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 754 #28914 Napisano 2 Marca 2020 (edytowane) https://motofilm.pl/2020/03/legenda-powrocila-alfa-romeo-giulia-gta-i-gtam-o-mocy-540-km-oficjalnie/?fbclid=IwAR2WC52Ih3wzAbZFKo_g7ILJ5grHhK4wMqua7NQOOXCC8m_aGLvCCx-FjTg Edytowane 2 Marca 2020 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #28915 Napisano 3 Marca 2020 Mam na sprzedaż swoje V50 T5, ale to 2005 rocznik. Gdybyś był zainteresowany to się odezwij. Samo V50 moge bardzo polecić. Blacha w bdb stanie dalej, ładnie się starzeje, super się prowadzi. Musisz brać pod uwagę, że jak na Kombi to jest bardzo mała opcja. Zdecydowanie dla 4 osób w trasy niż 5. Ja swoje tak lubię, że od pół roku zbieram się żeby je w końcu wystawić i puścić dalej, bo żal się rozstać trochę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1010 0 #28916 Napisano 3 Marca 2020 Ceteth, dzięki ale chyba taka rakieta nie dla mnie.A nikt o Audi A3 nic nie powie?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6810 #28917 Napisano 3 Marca 2020 (edytowane) Miałem przez 19 lat.. ( 1,8 benzyna, automat)Jeżdził, sprzedałem i jeździ nadal Edytowane 3 Marca 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1010 0 #28918 Napisano 3 Marca 2020 Ale to chyba 8L i silnik 1.8T 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6810 #28919 Napisano 3 Marca 2020 tak 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
van gunt 614 #28920 Napisano 3 Marca 2020 Niedawno dyskutowaliśmy nad nieszczęsnym włączaniem lewego kierunkowskazu na rondach. Sprawa o której pisałem ma w końcu swój epilog.https://www.o2.pl/artykul/lublin-oblal-egzamin-na-prawo-jazdy-wygral-w-naczelnym-sadzie-administracyjnym-6484876002769025a Ciekawi mnie jak dalej będą uczyć i egzaminować w lubelskiem. Beton ciężko przebić, więc pewnie zostanie tak jak było. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #28921 Napisano 3 Marca 2020 Jezeli egzaminator nie straci uprawnien, bedzie nadal oblewał. Poza tym zauważalne, że oszołom włączający kierunkowskaz na rondzie w lewo , zjeżdzajac z ronda już prawego nie włączy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #28922 Napisano 3 Marca 2020 Ciekawi mnie jak dalej będą uczyć i egzaminować w lubelskiem. Beton ciężko przebić, więc pewnie zostanie tak jak było.Jaki znowu beton? To pojedyncza egzaminatorka tak się uparła, a wszyscy twierdzili, że jest w błędzie. Począwszy od kolegium odwoławczego, na NSA skończywszy. O jakim więc betonie piszesz? Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #28923 Napisano 3 Marca 2020 Z góry przepraszam, ale gdzie jak nie w tym wątku zareklamować naszą nową edycję konkursu fotograficznego?Tym razem łączymy zegarki z motoryzacją Zapraszamy do udziału. Wystarczy kliknąć w baner aby poznać szczegóły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
van gunt 614 #28924 Napisano 3 Marca 2020 Jaki znowu beton? To pojedyncza egzaminatorka tak się uparła, a wszyscy twierdzili, że jest w błędzie. Począwszy od kolegium odwoławczego, na NSA skończywszy. O jakim więc betonie piszesz? Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu TapatalkaTutaj nie chodzi o pojedynczą egzaminatorkę. Sprawa dotyczyła sporu z tą egzaminatorką (swoją drogą wyjątkowo zawzięta baba), a życie i praktyka toczyły się dalej. Wszystkie nauki jazdy uczą, że należy na rondach wrzucać lewy kierunkowskaz i widzę, że kierowcy podczas egzaminów tak też czynią. Sprawa toczyła się trzy lata, wszystkie instancje orzekały jak w przedmiocie, a oni nadal wiedzą swoje lepiej. U nas się nawet zaczęło mówić, że jest to lubelska szkoła jazdy na rondach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 903 #28925 Napisano 3 Marca 2020 U nas się nawet zaczęło mówić, że jest to lubelska szkoła jazdy na rondach.Obserwując w mediach różne sytuacje drogowe zaczynam uważać, że Lublin to stan umysłu. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach