Krakus1 1564 #32226 Napisano 15 Maja 2021 23 minuty temu, Osy123 napisał(-a): Sprawdzilem. 192zl brutto -10% rabatu dzięki , no tak , jakoś muszą odkupić braku radości z jazdy ich klientów w przeciwieństwie do klientów BMW , @Tommaso liczę na twoje wsparcie jak się zacznie atak mercedesowców i tych którzy nienawidzą BMW 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 100 #32227 Napisano 15 Maja 2021 Godzinę temu, Osy123 napisał(-a): Sprawdzilem. 192zl brutto -10% rabatu Jeżeli kogoś stać na droższe auto niż przeciętnego Kowalskiego to tym bardziej stać go na serwis... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 337 #32228 Napisano 15 Maja 2021 pajak80 - ale Masz do wyboru jeszcze Dustera 4 cylindry 1.3 130 i 150 i KM. Co do jakości, to wszystko jest dobrze spasowane i nic nie trzeszczy itp. tylko wygląda skromnie, bo wszędzie plastik czarny, na pewno wewnątrz jest lepiej i praktyczniej niż w focusie II którym często jeżdżę. Ale wszystko zależy od posiadanych pieniędzy, bo za 70 tys. nie ma co wybrać z salonu i wszystko ma silnik 1.0 na starcie. Dla mnie + 1 os. 1.0 w Dusterze wystarczy silnik - ale juzż4 os. z bagażem to było by słabo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #32229 Napisano 15 Maja 2021 2 godziny temu, łowca napisał(-a): pajak80 - ale Masz do wyboru jeszcze Dustera 4 cylindry 1.3 130 i 150 i KM. Co do jakości, to wszystko jest dobrze spasowane i nic nie trzeszczy itp. tylko wygląda skromnie, bo wszędzie plastik czarny, na pewno wewnątrz jest lepiej i praktyczniej niż w focusie II którym często jeżdżę. Ale wszystko zależy od posiadanych pieniędzy, bo za 70 tys. nie ma co wybrać z salonu i wszystko ma silnik 1.0 na starcie. Dla mnie + 1 os. 1.0 w Dusterze wystarczy silnik - ale juzż4 os. z bagażem to było by słabo. Za 70 ciężko jest znaleźć nawet z 1.0 w kompakcie. W okolicach 70-75 można jeszcze znaleźć astry 1.2 130 albo 145 KM ewentualnie poszukać meganki 1.3 140 KM ale to raczej przedlift będzie albo poliftowe demo w średniej wersji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #32230 Napisano 15 Maja 2021 5 godzin temu, Krakus1 napisał(-a): dzięki , no tak , jakoś muszą odkupić braku radości z jazdy ich klientów w przeciwieństwie do klientów BMW , @Tommaso liczę na twoje wsparcie jak się zacznie atak mercedesowców i tych którzy nienawidzą BMW 😅 Ja mam i BMW i Mercedesa, więc postaram się być obiektywny. 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #32231 Napisano 15 Maja 2021 1 godzinę temu, Tommaso napisał(-a): Ja mam i BMW i Mercedesa, więc postaram się być obiektywny. 😀 A ja w życiu z 4 czy 5 razy jechałem BMW, na początku lat 2000 z 2 litrowym E-36, no i kilka miesięcy temu jakąś 10 letnią trójką. Dwie rzeczy zostaną mi w pamięci, tak niskie, że aż głowa boli z przyzwyczajenia do suva oraz o ile mój SUV płacze na byle zakręcie to ta beemka w zakrętach wręcz prosi o więcej zakrętu. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8333 #32232 Napisano 16 Maja 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70828 #32233 Napisano 16 Maja 2021 Mercedes, którą chętnie bym popieścił. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6675 #32234 Napisano 18 Maja 2021 Jakieś opinie Zastanawiam się nad Mazdą cx30 i Kia X-ceed ewentualnie nad podobnym gabarytowo małym suvem do 110k Coś polecacie ze swojej strony. Dobrze jakby było AT bo się moja do automatu przyzwyczaiła i na manualna ciężko będzie się przerzucić. No i tak z 150 min kucyków 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SIRLUKE1 1846 #32235 Napisano 18 Maja 2021 A jak chcesz to sfinansować ? Jeśli w grę wchodzi opcja leasingu ze zwrotem, polecam, sam już mam drugi samochód w tego typu finansowaniu, to sprawdź ofertę w Audi.Więcej na priv A tak z innej beczki. Dziś wjechał do salonu Jest moc !Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6675 #32236 Napisano 18 Maja 2021 Jak do mnie. Raczej gotówka. Teraz pomykam glc 300 Ja bym zmienił żona jeszcze się waha 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 299 #32237 Napisano 19 Maja 2021 13 godzin temu, SIRLUKE1 napisał(-a): A tak z innej beczki. Dziś wjechał do salonu Jest moc ! Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Mega, choć w białym kolorze i czarną oprawą wygląda średnio. Bynajmniej w białym wydaniu fajnie widać wszystkie kształty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #32238 Napisano 19 Maja 2021 W weekend mieliśmy otwarcie sezonu, tym razem nad Bałtykiem. Na zdjęciu mój ex WS6 użytkowany zgodnie z przeznaczeniem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobwoj 22 #32239 Napisano 19 Maja 2021 (edytowane) Panowie doradzicie jakie runflaty kupić, aby były bardziej komfortowe w porównaniu do innych runflatów? Mam w mojej F25 ogumienie mieszane oraz xdrive, więc jestem zmuszony do zakupu opon homologowanych (*), żeby nie zaszkodzić Xdrive. Niestety w moim rozmiarze (245/45 r19 - przód, 275/40 r19 - tył) nie ma opon homologowanych(*) non runflat (wszystkie cztery tego samego producenta i ten sam model). Obecnie mam Pirelli P- Zero runflat *. Edytowane 19 Maja 2021 przez bobwoj 0 "Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 100 #32240 Napisano 19 Maja 2021 19 godzin temu, SIRLUKE1 napisał(-a): A jak chcesz to sfinansować ? Jeśli w grę wchodzi opcja leasingu ze zwrotem, polecam, sam już mam drugi samochód w tego typu finansowaniu, to sprawdź ofertę w Audi. Więcej na priv A tak z innej beczki. Dziś wjechał do salonu Jest moc ! Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Twój nabytek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1540 #32241 Napisano 19 Maja 2021 W dniu 18.05.2021 o 13:44, Mistrz17 napisał(-a): Jakieś opinie Zastanawiam się nad Mazdą cx30 i Kia X-ceed ewentualnie nad podobnym gabarytowo małym suvem do 110k Coś polecacie ze swojej strony. Dobrze jakby było AT bo się moja do automatu przyzwyczaiła i na manualna ciężko będzie się przerzucić. No i tak z 150 min kucyków do 110 to chyba będzie ciężko, tez się przymierzam do cx-30 dla żony , z AT wychodzi 133k i nie ma mowy o rabacie, jedynie jest spoko leasing 101%. Wczoraj dostałem też ciekawą ofertę na countryman-a 28k rabatu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 693 #32242 Napisano 19 Maja 2021 (edytowane) Mini raczej standardowo na dużych rabatach leci? Ciekawa opcja na nowe auto segmentu suv to wg mnie Lexus rx 300. Taki trochę dinozaur, moze nie porywa fenomenalna i angażująca jazdą, ale kawał auta, które rewelacyjnie trzyma cenę, za 225 tys zł (rocznik 2021), ze wszystkim co potrzeba i trochę więcej na pokładzie, gratis niezawodność na lata. Edytowane 19 Maja 2021 przez StaryWilk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 100 #32243 Napisano 19 Maja 2021 W dniu 18.05.2021 o 13:44, Mistrz17 napisał(-a): Jakieś opinie Zastanawiam się nad Mazdą cx30 i Kia X-ceed ewentualnie nad podobnym gabarytowo małym suvem do 110k Coś polecacie ze swojej strony. Dobrze jakby było AT bo się moja do automatu przyzwyczaiła i na manualna ciężko będzie się przerzucić. No i tak z 150 min kucyków A Kamyka Skody nie chcesz? 150 KM z DSG 7, w Scali super śmiga, w Kamiqu dużo gorzej nie będzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6675 #32244 Napisano 19 Maja 2021 Jakoś do skody jest uprzedzona i po glc ciężko ją na coś innego namówić Te dwa wskoczyły bo design fajny w grę wchodzi jeszcze xc40 ale tutaj musiałbym iść w używkę. Jakoś ogólnie mocno wyskoczyły do góry. Dwa lata temu w cenie cx 30 była 6 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 100 #32245 Napisano 19 Maja 2021 No tak, w sumie to i tak wszystko kwestia gustu... Ja na przykład Mazdy nie lubię A do Skody z kolei mam sentyment. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3881 #32246 Napisano 19 Maja 2021 22 minuty temu, Mistrz17 napisał(-a): Jakoś do skody jest uprzedzona i po glc ciężko ją na coś innego namówić Te dwa wskoczyły bo design fajny w grę wchodzi jeszcze xc40 ale tutaj musiałbym iść w używkę. Jakoś ogólnie mocno wyskoczyły do góry. Dwa lata temu w cenie cx 30 była 6 No to jak kura na masce gryzie to może Cupra Formentor ? Wymiarami podobna do CX-30, jest wersja 150 KM i DSG 7 biegowe. Katalogowo więcej niż 110, ale pewnie coś się da ugrać. Zawsze to nowe, no i 5 lat gwarancji lub 150 000 km. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6675 #32247 Napisano 19 Maja 2021 Cupra fajna. Tak kura gryzie po Fabii sedan bez klimy awersja straszna 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3881 #32248 Napisano 19 Maja 2021 20 minut temu, Mistrz17 napisał(-a): Cupra fajna. Tak kura gryzie po Fabii sedan bez klimy awersja straszna To warto się przejechać, niestety nie wiem jak (i czy ??) taki Formentor jedzie z tym silnikiem 1.5 TSi 150 KM. Miałem na teście Tarraco 1.5 TSI i dla mnie było nie do zaakceptowania. Dlatego ja zdecydowałem się w swoim Tarraco na opcje 2.0 TSI 190KM (a dziś bym pewnie wybrał wersję 2.0 TSI 245KM). No ale Tarraco to już trochę inne gabaryty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65733 #32249 Napisano 20 Maja 2021 Mazdę w automacie to bym raczej odradzał. Jeździłem Mazdą 6 z automatem (coś koło 170 KM, obecna generacja) i w porównaniu do Superba w dieslu z DSG to była przepaść. Mazdy pięknie wyglądają, ale to ich uparte trzymanie się wolnossaków nie jest dobre. Kiedyś byłem nawet fanem tego rozwiązania, ale jak pojeździłem Mazdą 6 i CX3 to mi Mazda zdecydowanie przeszła.Jeszcze w manualu jest jakiś fun, ale z automatem wrażenia z jazdy są zniechęcające. Na rynku jest chyba jeszcze w Twoim budżecie Subaru XV (przynajmniej był jakiś rok temu, kiedy też szukałem czegoś podobnego, koniecznie 4x4 dla żony). Świetnie wyposażony, z napędem 4x4 i do tego w standardzie z automatem. Niestety silnik jest bardzo słaby i w komplecie z tą bezstopniową skrzynią jeździ nazwijmy to „dostojnie”. Jeżeli ktoś nie ma parcia na przyspieszenie i woli w zamian świetne wyposażenie i wygodę automatu, to warto rozważyć. No i jest napęd 4x4. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #32250 Napisano 20 Maja 2021 Pertyn wczoraj wrzucił test cx30 eskyactiv 186KM i bardzo mi się spodobała do czasu, aż sprawdziłem cenę. Strasznie te auta podrożały 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach