Lincoln Six Echo 71113 #33426 Napisano 7 Września 2021 30 minut temu, mandaryn44 napisał(-a): Jakaś limitka? Nic nie widziałem o limitacji przy tym "newsie". Ale też i jakoś super wnikliwie nie sprawdzałem. Skupiłem się na bryczce. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20340 #33427 Napisano 9 Września 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #33428 Napisano 9 Września 2021 Dziś mija 1 rocznica zamówienia UAZa 🍾 Obym drugą obchodził już z UAZem, a nie bez. Czy to jeszcze bez, czy już bez 😈 3 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12788 #33429 Napisano 9 Września 2021 Panowie (Panie?), czy aktualnie poza Dacią Lodgy są na rynku dostępne jakieś w miarę budżetowe mpv? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3882 #33430 Napisano 9 Września 2021 Panowie (Panie?), czy aktualnie poza Dacią Lodgy są na rynku dostępne jakieś w miarę budżetowe mpv? Zależy jak bardzo budżetowe, no i czy pytasz o nowe. Jeśli chodzi o nowe to wszystkie MPV które są jeszcze na rynku (a jest już ich naprawdę niewiele) są o wiele droższe. Zostały się jeszcze Ford S-Max/Galaxy, VW Touran/Sharan ale to będzie cena 2x Lodgy. Najbliżej będzie Peugeot Rifter/Citroen Berlingo ale wersja podstawowa będzie i tak droższa od Lodgy ze wszystkim (cokolwiek to "wszystko" w Dacii nie oznacza ). Dzisiaj się sprzedają dobrze crossovery/SUVy i to się produkuje. P.S. Zostaje jeszcze opcja ścignięcia czegoś zza wielkiej wody, bo tam jeszcze prawdziwe MPV są, no ale to też nie będzie budżet Lodgy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 693 #33431 Napisano 9 Września 2021 z nowych za chwile bedzie Dacia Logger, moze będzie choć trochę lepsza od lodgy: Sprawdziłem Dacię Jogger i jestem pewny, że będzie absolutnym hitem - autoGALERIA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12788 #33432 Napisano 9 Września 2021 Zależy jak bardzo budżetowe, no i czy pytasz o nowe. Jeśli chodzi o nowe to wszystkie MPV które są jeszcze na rynku ….Dzięki.Zapomnialem. Max budżet to ok. 120k pln. S- Max bardzo chętnie, tylko jednak ponad budżet. Ritter i Berlingo to IMO dostawczaki, to już wolę Lodgy, w wersji Stepway wyglada jako tako. Myślałem nad używanym S-maxem, ale z dwulitrową benzyną za pięciolatka trzeba 80k pln zapłacić. I cholera wie ile to przejechało i co przeżyło… z nowych za chwile bedzie Dacia Logger, moze będzie choć trochę lepsza od lodgy: Sprawdziłem Dacię Jogger i jestem pewny, że będzie absolutnym hitem - autoGALERIA Jogger jest na pewno ładniejszy, tylko jeszcze nie jestem psychicznie przygotowany na trzycylindrową, litrową benzynę. A na hybrydę, która wyglada najsensowniej, trzeba czekać jeszcze ponad rok. Liczyłem szczerze mówiąc na 130 konny 1.3 - szarpałbym jak Reksio szynkę.No nic, dzięki Koledzy. Liczyłem, że może jakiegoś Koreańczyka albo chociaż francuza przegapiłem, ale widać nie… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3882 #33433 Napisano 9 Września 2021 14 minut temu, rafi napisał(-a): Dzięki. Zapomnialem. Max budżet to ok. 120k pln. S- Max bardzo chętnie, tylko jednak ponad budżet. Ritter i Berlingo to IMO dostawczaki, to już wolę Lodgy, w wersji Stepway wyglada jako tako. Myślałem nad używanym S-maxem, ale z dwulitrową benzyną za pięciolatka trzeba 80k pln zapłacić. I cholera wie ile to przejechało i co przeżyło… Jakieś półtora roku temu szukałem MPV. Było trochę lepiej niż teraz, ale tylko trochę. Zależy też czego szukasz, czy dużego bagażnika, czy chcesz przewozić 7 osób ? A czy Rifter to aż taki dostawczak ? Ja bym wolał go od Lodgy, ale ja wyznaje zasadę, że w aucie wewnątrz spędzam więcej czasu niż patrząc na niego z zewnątrz i muszę się wewnątrz czuć dobrze. A Peugeot jakoś bardziej do mnie gada. https://youtu.be/cSgWs0-bB-g 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #33434 Napisano 9 Września 2021 (edytowane) Grand scenic? Ale to nawet nie ma trzech osobnych foteli z tyłu... 5008, ale to już SUV bardziej? Prawdziwe rodzinne vany zostały zjedzone przez suvy I pytanie, które już padło. Czego potrzebujesz? Bagażnika czy 7 pełnoprawnych miejsc. Edytowane 9 Września 2021 przez Łukasz_M 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1447 #33435 Napisano 9 Września 2021 Z budżetowych tylko takie były ... 😜 /to jest moja fotka, nie z gazety/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2620 #33436 Napisano 9 Września 2021 Jogger jest na pewno ładniejszy, tylko jeszcze nie jestem psychicznie przygotowany na trzycylindrową, litrową benzynę. A na hybrydę, która wyglada najsensowniej, trzeba czekać jeszcze ponad rok. Liczyłem szczerze mówiąc na 130 konny 1.3 - szarpałbym jak Reksio szynkę.No nic, dzięki Koledzy. Liczyłem, że może jakiegoś Koreańczyka albo chociaż francuza przegapiłem, ale widać nie… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkhttps://www.otomoto.pl/oferta/toyota-proace-city-verso-proace-city-verso-5os-family-tel882-187-289-ID6DTJga.htmlMimo że to "dostawczak" a z modelu na model, ta "rodzina" jest coraz słabiej wykonana to ciągle Daćka ma do nich daleko, nie mówię już o bezpieczeństwie, którego poziom w Loggy jest nie na te czasy.Jeżdżę tymi modelami od kilku lat. Nie podlega jednak dyskusji, że są to auta przede wszystkim użytkowe i taką funkcję spełniają wzorowo. Ceny katalogowe są wysokie i takiej bym nigdy za nowy nie zapłacił jednak i upusty były spore, tyle że przy obecnej sytuacji z dostępnoscią to chyba już nie aktualne... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12788 #33437 Napisano 9 Września 2021 Jakieś półtora roku temu szukałem MPV. Było trochę lepiej niż teraz, ale tylko trochę. Zależy też czego szukasz, czy dużego bagażnika, czy chcesz przewozić 7 osób ? A czy Rifter to aż taki dostawczak ? Ja bym wolał go od Lodgy, ale ja wyznaje zasadę, że w aucie wewnątrz spędzam więcej czasu niż patrząc na niego z zewnątrz i muszę się wewnątrz czuć dobrze. A Peugeot jakoś bardziej do mnie gada. Grand scenic? Ale to nawet nie ma trzech osobnych foteli z tyłu... 5008, ale to już SUV bardziej? Prawdziwe rodzinne vany zostały zjedzone przez suvy I pytanie, które już padło. Czego potrzebujesz? Bagażnika czy 7 pełnoprawnych miejsc.https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-proace-city-verso-proace-city-verso-5os-family-tel882-187-289-ID6DTJga.htmlMimo że to "dostawczak" a z modelu na model, ta "rodzina" jest coraz słabiej wykonana to ciągle Daćka ma do nich daleko, nie mówię już o bezpieczeństwie, którego poziom w Loggy jest nie na te czasy.Jeżdżę tymi modelami od kilku lat. Nie podlega jednak dyskusji, że są to auta przede wszystkim użytkowe i taką funkcję spełniają wzorowo. Ceny katalogowe są wysokie i takiej bym nigdy za nowy nie zapłacił jednak i upusty były spore, tyle że przy obecnej sytuacji z dostępnoscią to chyba już nie aktualne...W ogóle nie potrzebuję 7 miejsc. Niski próg załadunku + duża ładowność + duża „dziura” do załadunku.Mamy niechodzącą ośmiolatkę. Potrzebuje samochodu, do którego bez składania załaduję spory wozek inwalidzki. No i łatwe wsiadanie do drugiego rzędu. Teraz jeździmy Zafirą i się sprawdza, ale to już staruszka i mimo, że wciąż spełnia swoją funkcję, to przed kilkusetkilometrowymi trasami odczuwam coraz większy dreszczyk emocji. Niestety, wygląd dostawczaka nie przejdzie. Moja lepsza połowa powtarza, że ma chore dziecko, a nie firmę dostawczą. I koniec tematu :|Na rabaty sensowne to bym teraz nigdzie nie liczył. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3882 #33438 Napisano 9 Września 2021 W ogóle nie potrzebuję 7 miejsc. Niski próg załadunku + duża ładowność + duża „dziura” do załadunku.Mamy niechodzącą ośmiolatkę. Potrzebuje samochodu, do którego bez składania załaduję spory wozek inwalidzki. No i łatwe wsiadanie do drugiego rzędu. Teraz jeździmy Zafirą i się sprawdza, ale to już staruszka i mimo, że wciąż spełnia swoją funkcję, to przed kilkusetkilometrowymi trasami odczuwam coraz większy dreszczyk emocji. Niestety, wygląd dostawczaka nie przejdzie. Moja lepsza połowa powtarza, że ma chore dziecko, a nie firmę dostawczą. I koniec tematu :|Na rabaty sensowne to bym teraz nigdzie nie liczył. Mierzyłem się do S-Maxa, 5008, C4 Grand Picasso, Alhambry/Sharana. Największy bagażnik mają Alhambra/Sharan. Jeśli nie przeszkadza Ci (jak dla mnie) dość archaiczne wnętrze to będzie chyba najlepsza opcja. Weź pod uwagę że S-Max przez nisko opadający dach tę dziurę nie będzie miał najwyższą. Jeśli Ford to raczej Galaxy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 693 #33439 Napisano 9 Września 2021 2 godziny temu, Eugeniusz Szwed napisał(-a): Z budżetowych tylko takie były ... 😜 /to jest moja fotka, nie z gazety/ Koło mnie, we Wrocku stał tylko taki, na blachach DW.... , a w dodatku na tle Mini się ustawił: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12788 #33440 Napisano 9 Września 2021 Mierzyłem się do S-Maxa, 5008, C4 Grand Picasso, Alhambry/Sharana. Największy bagażnik mają Alhambra/Sharan. Jeśli nie przeszkadza Ci (jak dla mnie) dość archaiczne wnętrze to będzie chyba najlepsza opcja. Weź pod uwagę że S-Max przez nisko opadający dach tę dziurę nie będzie miał najwyższą. Jeśli Ford to raczej Galaxy. Alhambra nawet spoko. ALE ceny za dwulitrową benzynę kosmiczne. Z kolei używanego diesla czy używanej wyżyłowanej benzyny 1.4 nie chcę.Krótko mówiąc, ciężko mi dogodzić Ale dzięki za podpowiedzi. Poszukam jeszcze… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4608 #33441 Napisano 9 Września 2021 W dniu 7.09.2021 o 18:09, mandaryn44 napisał(-a): Auto marzenie. A zegarek wygląda do niego idealnie. Klasa. Jakaś limitka? Tak, limitka. Kilka dni temu zaczęli promo w sm. Hołd dla amerykańskiej motoryzacji Jest jeszcze mustang i Shelby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zGredz_i_NY 566 #33442 Napisano 9 Września 2021 5 godzin temu, rafi napisał(-a): Dzięki. Zapomnialem. Max budżet to ok. 120k pln. S- Max bardzo chętnie, tylko jednak ponad budżet. Ritter i Berlingo to IMO dostawczaki, to już wolę Lodgy, w wersji Stepway wyglada jako tako. Myślałem nad używanym S-maxem, ale z dwulitrową benzyną za pięciolatka trzeba 80k pln zapłacić. I cholera wie ile to przejechało i co przeżyło… Jogger jest na pewno ładniejszy, tylko jeszcze nie jestem psychicznie przygotowany na trzycylindrową, litrową benzynę. A na hybrydę, która wyglada najsensowniej, trzeba czekać jeszcze ponad rok. Liczyłem szczerze mówiąc na 130 konny 1.3 - szarpałbym jak Reksio szynkę. No nic, dzięki Koledzy. Liczyłem, że może jakiegoś Koreańczyka albo chociaż francuza przegapiłem, ale widać nie… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jezdziłem kiedyś parę misięcy Berlingo, a właściwie Partnerem w wersji osobowej z 2 litrowym silnikiem HDI. Z dnia na dzień coraz bardziej lubiłem to auto. Naprawdę komfortowy i wygodny samochód. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 300 #33443 Napisano 9 Września 2021 Super samochody, klimaty i muza: https://www.youtube.com/watch?v=WVGChZZfvbQ&list=RDMM&index=10 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #33444 Napisano 9 Września 2021 Tak, limitka. Kilka dni temu zaczęli promo w sm. Hołd dla amerykańskiej motoryzacji Jest jeszcze mustang i ShelbyJuż znalazłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1809 #33445 Napisano 10 Września 2021 12 godzin temu, rafi napisał(-a): Alhambra nawet spoko. ALE ceny za dwulitrową benzynę kosmiczne. Z kolei używanego diesla czy używanej wyżyłowanej benzyny 1.4 nie chcę. Krótko mówiąc, ciężko mi dogodzić Ale dzięki za podpowiedzi. Poszukam jeszcze… może coś z typu Vito, traffic, albo jakiegoś uzywanego Włocha? to nie są typowe bagażówki - są przeszklone, dodatkowy wygodny rząd siedzeń i bagażnik, że wózek spokojnie wejdzie.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #33446 Napisano 10 Września 2021 A myślałeś o VW caddy? Niestety nowy model jest dużo droższy niż poprzedni, ale słabsze wersje się łapią na budżet. W mojej ocenie z plusów to przestrzeń załadunkowa i sprawdzony niewysilony silnik diesla. Wewnątrz jak osobowy vw, z zewnątrz trochę kanciaty 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peterson 1019 #33447 Napisano 10 Września 2021 W dniu 7.09.2021 o 17:26, Lincoln Six Echo napisał(-a): Breitling & Sting Ray. Sliczne auto ale nie chciałbym tego jako dayly 0 zegary: staruszek Tissot, ML Pontos Small Seconds Mechanik, Seiko Monster, Oris Big Crown Flying Doctor's Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #33448 Napisano 11 Września 2021 W dniu 9.09.2021 o 14:06, rafi napisał(-a): Panowie (Panie?), czy aktualnie poza Dacią Lodgy są na rynku dostępne jakieś w miarę budżetowe mpv? 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #33449 Napisano 11 Września 2021 W dniu 9.09.2021 o 20:20, rafi napisał(-a): W ogóle nie potrzebuję 7 miejsc. Niski próg załadunku + duża ładowność + duża „dziura” do załadunku. Mamy niechodzącą ośmiolatkę. Potrzebuje samochodu, do którego bez składania załaduję spory wozek inwalidzki. No i łatwe wsiadanie do drugiego rzędu. Teraz jeździmy Zafirą i się sprawdza, ale to już staruszka i mimo, że wciąż spełnia swoją funkcję, to przed kilkusetkilometrowymi trasami odczuwam coraz większy dreszczyk emocji. Niestety, wygląd dostawczaka nie przejdzie. Moja lepsza połowa powtarza, że ma chore dziecko, a nie firmę dostawczą. I koniec tematu 😐 Na rabaty sensowne to bym teraz nigdzie nie liczył. transit connect ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8353 #33450 Napisano 11 Września 2021 Ktoś widział takie dziwo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach