StaryWilk 710 #42651 Napisano 22 Lutego 2024 23 minuty temu, kiniol napisał(-a): może lepiej kupować tanie auta w fajnym stanie, a po roku fru...i następne... Temat ma zwolenników i przeciwników. Zależy oczywiście kto jakie ma potrzeby. Tanie auta, w fajnym stanie ma wiele zalet. Trzeba jednak mieć trochę wiedzy, czasu i pieniędzy na szukanie dobrych, tanich aut co roku. Nie jest to rozwiązanie dla każdego. Jak znajdzie się dobre auto, starsze i uwzględni jakiś pakiet na start to nie trzeba po roku sprzedawać, może i 3, czy 5 i więcej lat pociągnąć bez problemu, chyba, że je zbanują przepisami i podatkami.😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1385 #42652 Napisano 22 Lutego 2024 Z moich obserwacji wynika, że samochodami benzynowymi jeżdżą w zdecydowanej większości kobiety i mężczyżni którzy mają bardzo rzadki zarost na brodzie, albo łysą całą czaszkę i obcisłe spodnie. Prawdziwy i pełnowartościowy mężczyzna zawsze jedzie samochodem na ropę. Osobiście mam całkiem przyzwoity zarost i żadnej łysinki, więc mam do własnej dyspozycji dwa samochody na benzynę i dwa na ropę. Do tego AdBlue byłem nastawiony dość sceptycznie, ale czytając posty powyżej trochę mnie pocieszacie, bo w grudniu kupiłem Citroena Jumpera L3H2 i właśnie ma AdBlue i mam go zamiar przerobić na kampera i od przyszłego roku intensywnie go używać i nie chciałbym mieć z tą przystawką ekologiczną żadnych problemów. W razie jakichś problemów, to podobno są fachowcy którzy za 1000 zł zrobią tak, że pokładowy komputer nie widzi AdBlue. I po problemie. 1 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6699 #42653 Napisano 22 Lutego 2024 14 minut temu, dziadek napisał(-a): Z moich obserwacji wynika, że samochodami benzynowymi jeżdżą w zdecydowanej większości kobiety i mężczyżni którzy.................... Tak samo jak automatem... Ja akurat lubie benzyne i automat.... czyli jestem skobieciałym facetem, w rajtuzach , bez zarostu, trochę wyłysiałym i z powodu rajtuzów bezdzietnym... .... 3 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejp1242 1146 #42654 Napisano 23 Lutego 2024 Kumpel ma hybrydowego diesla. SUPERMEN w cytrynie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3003 #42655 Napisano 23 Lutego 2024 10 godzin temu, dziadek napisał(-a): Z moich obserwacji wynika, że samochodami benzynowymi jeżdżą w zdecydowanej większości kobiety i mężczyżni którzy mają bardzo rzadki zarost na brodzie, albo łysą całą czaszkę i obcisłe spodnie. Prawdziwy i pełnowartościowy mężczyzna zawsze jedzie samochodem na ropę. Osobiście mam całkiem przyzwoity zarost i żadnej łysinki, więc mam do własnej dyspozycji dwa samochody na benzynę i dwa na ropę. Do tego AdBlue byłem nastawiony dość sceptycznie, ale czytając posty powyżej trochę mnie pocieszacie, bo w grudniu kupiłem Citroena Jumpera L3H2 i właśnie ma AdBlue i mam go zamiar przerobić na kampera i od przyszłego roku intensywnie go używać i nie chciałbym mieć z tą przystawką ekologiczną żadnych problemów. W razie jakichś problemów, to podobno są fachowcy którzy za 1000 zł zrobią tak, że pokładowy komputer nie widzi AdBlue. I po problemie. Zgadzam sie. Obcisle spodnie, marynareczka, obcisly golfik, brak brody. Fuj! Prawdziwi mezczyni jezdza dieslami, maja brudne paznokcie i czarna szyje 🤭 12 godzin temu, kiniol napisał(-a): W zeszłym tygodniu przywiozłem z Niemiec, dla znajomej... Zastanawiam się, po dzisiejszej jeździe próbnej, po co te nowe furki...przecież to idzie jak złe...1.8 turbo, quattro z 6-biegowym manualem...od pierwszego właściciela...może lepiej kupować tanie auta w fajnym stanie, a po roku fru...i następne... Zapomniales dodac, ze rocznik wlasciciela to 1932 i tak naprawde stal w garazu przez ostatnie 15 lat, i ze jego sasiedzi maja takie same samochody, wiec tanio zalatwisz 🤭 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 79710 #42656 Napisano 23 Lutego 2024 GFyejBmC3l3iQlABAPNvfRNTnkUAbmdjAAAF.mp4 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9123 #42657 Napisano 23 Lutego 2024 18 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Zgadzam sie. Obcisle spodnie, marynareczka, obcisly golfik, brak brody. Fuj! Prawdziwi mezczyni jezdza dieslami, maja brudne paznokcie i czarna szyje 🤭 Zapomniales dodac, ze rocznik wlasciciela to 1932 i tak naprawde stal w garazu przez ostatnie 15 lat, i ze jego sasiedzi maja takie same samochody, wiec tanio zalatwisz 🤭 Zdjęcia z USA się nie liczą, bo oni tam praktycznie diesli w osobówkach nie mają 🤪. 6 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): GFyejBmC3l3iQlABAPNvfRNTnkUAbmdjAAAF.mp4 4.05 MB · 0 pobrań To jakaś totalna bzdura, wygenerowana w komputerze jest. Lexus ma szanse przeżycia 1%, a Chevrolet Tahoe rozwalony jak Lexus 50%. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 79710 #42658 Napisano 23 Lutego 2024 1 godzinę temu, beniowski napisał(-a): Lexus ma szanse przeżycia 1%, a Chevrolet Tahoe rozwalony jak Lexus 50%. No nie wiem. Przyjrzyj się jeszcze raz. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12958 #42659 Napisano 23 Lutego 2024 17 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): W temacie AdBlue. Mamy w firmie kilkanaście Octavii i Superbów. Są też jakieś Audi A4 i A6. Wszystko w dieslu. W żadnym, odkąd pamiętam, nigdy nie było żadnego problemu z AdBlue. Sam przerabiam już trzeciego Superba i nigdy nie miałem w żadnym awarii. Serwis, olej, klocki, filtry i robi kolejne 30 kkm. Podobnie jest też u innych użytkowników w firmie. Kiedyś były Ople Insignie. One na okrągło odwiedzały serwisy. Podobno dlatego, że z początku produkcji. Ale mój pierwszy Superb też był z „początku produkcji” a chorób wieku dziecięcego nie przechodził jak Ople. No właśnie ja też mam sporo znajomych, a tak się złożyło, że znaczna część jeździ dieslami i nikt nie narzeka. 17 godzin temu, kiniol napisał(-a): W zeszłym tygodniu przywiozłem z Niemiec, dla znajomej... Zastanawiam się, po dzisiejszej jeździe próbnej, po co te nowe furki...przecież to idzie jak złe...1.8 turbo, quattro z 6-biegowym manualem...od pierwszego właściciela...może lepiej kupować tanie auta w fajnym stanie, a po roku fru...i następne... Tak jak napisał Kolega @StaryWilk; trzeba się zastanowić czego oczekujemy od auta i po co nam ma służyć? Dla mnie auta to również spełnienie młodzieńczych fantazji, ale nie tylko. To również narzędzie pracy czym lepsze, tym lepiej. Korzystniej i to w bardzo wielu aspektach. Z autami trochę jak z Kobietami... 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XoneX 300 #42660 Napisano 23 Lutego 2024 28 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Z autami trochę jak z Kobietami... rozwiniesz myśl? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6817 #42661 Napisano 23 Lutego 2024 Podobno światłami nawiązuje do stratosa ... Za bardzo tego nie widzę (może odrobinę tylne), ale i tak się cieszę, że wskrzesili Lancię. Nowy Ypsilon: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71095 #42662 Napisano 23 Lutego 2024 2 minuty temu, mroova napisał(-a): Podobno światłami nawiązuje do stratosa ... Za bardzo tego nie widzę (może odrobinę tylne), ale i tak się cieszę, że wskrzesili Lancię. Nowy Ypsilon: Co że przednie 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1655 #42663 Napisano 23 Lutego 2024 @Autor1984 już wiem , zawieszenie pneumatyczne to już coś innego , nie występuje w A6 sedan z silnikiem od kosiarki 😅 tu jest coś pomiędzy standartowe zawieszenie a pneumatyczne , właśnie pod nazwą : zawieszenie z regulacją amortyzatorów. czy ktoś miał doczynienie z systemem audio Bang&Olufsen Advanced w A6 ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3003 #42664 Napisano 23 Lutego 2024 5 minut temu, Krakus1 napisał(-a): @Autor1984 już wiem , zawieszenie pneumatyczne to już coś innego , nie występuje w A6 sedan z silnikiem od kosiarki 😅 tu jest coś pomiędzy standartowe zawieszenie a pneumatyczne , właśnie pod nazwą : zawieszenie z regulacją amortyzatorów. czy ktoś miał doczynienie z systemem audio Bang&Olufsen Advanced w A6 ? Zawieszenie adaptacyjne, troche sie usztywnia lub zmiekcza, ale nie w takim zakresie jak pneumatyka i nie zmienia wysokosci. Mialem do czynienia w B&O Advanced i ladnie to gra. Nie jestem natomiast audiofilem i nie powiem czy warto doplacac. Dla mnie te systemy graja podobnie, wiec nie warto 😅🙈 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8874 #42665 Napisano 23 Lutego 2024 W dniu 21.02.2024 o 10:46, Czujnik napisał(-a): Corka znalazla takiego cudaka, niestety 1.4 i sprzedawca ma troche za duze oczekiwania finansowe Po dwulitrowke pewnie bym jechal tapatalked Miałem 1,4 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71095 #42666 Napisano 23 Lutego 2024 A takie coś pamiętacie 🤔🤔🤔 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43325 #42667 Napisano 23 Lutego 2024 W dniu 21.02.2024 o 13:36, Autor1984 napisał(-a): Pamiętam, że UNO traktowane było jak wozidło, Chyba, że mowa o Uno turbo. Kumpel miał. Maszynka dla samobójców. Oczywiście ówcześnie. Jak on za***rdalał. 2 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 980 #42668 Napisano 23 Lutego 2024 Podobno światłami nawiązuje do stratosa ... Za bardzo tego nie widzę (może odrobinę tylne), ale i tak się cieszę, że wskrzesili Lancię. Nowy Ypsilon: a tam Ypsilon... a tam nowy....z przodu paskudny jak Juke, z boku wygląda jak 208, a tył taki... no sam nie wiem ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9399 #42669 Napisano 23 Lutego 2024 2 minuty temu, plszcto napisał(-a): a tam Ypsilon... a tam nowy.... z przodu paskudny jak Juke, z boku wygląda jak 208, a tył taki... no sam nie wiem 😉 Malkontent Tak tera auta robio! 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 980 #42670 Napisano 23 Lutego 2024 Malkontent Miło mi, Tomek ;-))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6817 #42671 Napisano 23 Lutego 2024 44 minuty temu, plszcto napisał(-a): z boku wygląda jak 208 Co za niespodzianka 😉: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12958 #42672 Napisano 24 Lutego 2024 15 godzin temu, XoneX napisał(-a): rozwiniesz myśl? Nie chcę tutaj robić wywodów na temat dzisiejszych młodych Kobiet i Mężczyzn; stwierdzam, że obie strony mają znacznie trudniej w obecnej chwili, aniżeli kiedyś. "po co babcię denerwować, niech się babcia cieszy". Ktoś kto kocha motoryzację odnajdzie wiele analogii 9 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): A takie coś pamiętacie 🤔🤔🤔 Tutaj ludzie rozpoznają Zastawy 101 i Dacie 1300; więc taki trzy drzwiowy 16 zaworowy ZX o pojemności 2 litrów i mocy niespełna 170 koni jest banałem W drugiej połowie lat 90 tych - świetne auto! 9 godzin temu, Dorian06 napisał(-a): Chyba, że mowa o Uno turbo. Kumpel miał. Maszynka dla samobójców. Oczywiście ówcześnie. Jak on za***rdalał. Turbo przy swojej masie miał "nadmiar" mocy. Ale TIPO było szersze, dłuższe, bardziej sportowe, a UNOk to UNOk 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71095 #42673 Napisano 24 Lutego 2024 No dobra a pamiętacie takie coś ?? Kto miał okazję jeździć tym jako pasażer 🤔🤔🤔 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12958 #42674 Napisano 24 Lutego 2024 24 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a): No dobra a pamiętacie takie coś ?? Kto miał okazję jeździć tym jako pasażer 🤔🤔🤔 Ogórek yy tzn. Jelcz 043. To ja zadam proste w sumie pytanie i każdy petrolhead bez pytania skierowanego do wujka Google odpowie. W jakich super-samochodach był montowany taki silnik? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yaro 65 101 #42675 Napisano 24 Lutego 2024 w140 ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach