Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
MichałZet

Vratislavia

Recommended Posts

Projekt bardzo ciekawy i godny zastanowienia się nad zakupem pod warunkiem, że ktoś w końcu mi wytłumaczy, jak odczytywać wskazania czasu na tego typu tarczy:).

Godzinę temu, ultor napisał(-a):

Projekt bardzo ciekawy i godny zastanowienia się nad zakupem pod warunkiem, że ktoś w końcu mi wytłumaczy, jak odczytywać wskazania czasu na tego typu tarczy:).

Jak na każdym jednowskazówkowcu. W tym modelu indeksy są co pięć minut, więc dokładność odczytu jest taka sobie 😁.

W dniu 1.12.2023 o 08:21, Ralf58 napisał(-a):

To zamów 300 szt - będzie już na drugiego lotnika :)

Dokładnie. Jestem przekonany, że kopertę z brązu/mosiądzu można będzie wykorzystać z powodzeniem do jeszcze kilku ciekawych modeli.

Edited by clusca

Ciekawy, ładny i ambitny projekt. Od strony biznesowej produkt bardzo trudno sprzedawany.

10 godzin temu, xMuss napisał(-a):

Ciekawy, ładny i ambitny projekt. Od strony biznesowej produkt bardzo trudno sprzedawany.

Z jednej strony tak, z drugiej równie ambitny był Manometr, który chyba rozszedł się w rekordowym tempie...

12 godzin temu, xMuss napisał(-a):

Miłośnicy marki, chętnie kupią 😁👍.

W dniu 6.01.2024 o 10:04, Ralf58 napisał(-a):

Widzę, że pracę nad projektem się posuwają (zdjęcie z Facebooka)

img_1_1704531731496.thumb.jpg.fd1ecec10e8177d7028926360621e310.jpg

Projekt ciekawy tylko coś mi nie gra z tymi godzinami. Tam gdzie jest siedem nie powinno być sześć? Wtedy chyba byłoby odczytać właściwą godzinę. Pomożecie mi zrozumieć?

40 minut temu, TylerVega napisał(-a):

Projekt ciekawy tylko coś mi nie gra z tymi godzinami. Tam gdzie jest siedem nie powinno być sześć? Wtedy chyba byłoby odczytać właściwą godzinę. Pomożecie mi zrozumieć?

Popatrz na kreski i podpisy - zarówno z prawej jak i lewej są pod indeksem. Pionowo idący w dół to „sześć”, bez podpisu (sam indeks). Wszystko się zgadza.

20 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Popatrz na kreski i podpisy - zarówno z prawej jak i lewej są pod indeksem. Pionowo idący w dół to „sześć”, bez podpisu (sam indeks). Wszystko się zgadza.

Dzieki za odzew! Jasne to rozumiem. Wydaje mi się jednak że chyba bardziej intuicyjnie byłoby gdyby pole które teraz jest podpisane siedem byłoby podpisane sześć. Wtedy wskazówka godzinowa mijając indeks o którym wspominasz pokazuje godzinę szóstą i jakąś tam liczbę minut. 
W obecnym układzie wskazówka godzinowa będąc na polu siedem de facto pokazuje szóstą😀.

Wtedy chyba byłoby to spójne z prawą częścią tarczy.

Tak mi się przynajmniej wydaje…

Tutaj jak się wpada rzadziej, to już jak śliwka w kompot... no i kolejny zakup się kroi.

Tak jak pierwszy manometr, ten podoba mi się również i mocno trzymam kciuki za Marcina i jego ekipę, aby ten projekt ujrzał światło dzienne.

...bo dobrze pamiętam walkę o pierwszego Jednowskazówkowca, bo też był ambitny..

...i udało się znakomicie :)

Dzisiaj, przypadkowo, u kolegi na twarzoksiążce, zobaczyłem że Vratka szaleje z aukcjami jednorożców. Manometr01, LE100 ,Royal Europe... Człowiek bez facebuka jednak gorszy i coś w życiu traci...

Leci teraz Manometr i pozostaje tylko jedno pytanie - czy finałem licytacji będzie VIS ;)

Miłośnicy VISa mają nóż VISa od Vratki :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Godzinę temu, Sol napisał(-a):

Miłośnicy VISa mają nóż VISa od Vratki :)

nożyk 😀

1 godzinę temu, szuwi napisał(-a):

Cena trochę onieśmiela, przynajmniej mnie... 

odwagi 👍

Jednak będzie pierwszy brąziak :). A jak już będzie koperta z brązu, to pewnie i kolejny... tak swoją drogą tarcze i wskazówki do pilota już są, więc może od razu pilot w kopercie z brązu...

IMG_20240119_113939.jpg

IMG_20240119_113923.jpg

Małżeństwo i zegarki.