Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Do ujeżdżania po płycie lotniska, nigdzie więcej w Polsce.

E tam. Na bank leży na poduchach, więc wystarczy wcisnąć guziczek i trochę się podnosi. ;)

6 godzin temu, mandaryn44 napisał(-a):

Jak wybierzesz że kupujesz jako konsument to musisz 14 dni wcześniej. Ale jak wybierzesz jako firma to z dnia na dzień. Chodzi o prawo do odstąpienia od umowy. Więc bierz jako firma. Nie ma różnicy. Ta sama cena. Załatwiasz to online w 2 minuty. Płacisz blikiem.

O to właśnie mi chodziło. Dzięki wielkie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.08.2021 o 08:55, Piter80 napisał(-a):

Ostatnio naszło mnie by wymienić swoje e39 na coś nowszego.Myślałem o e90/91 z silnikiem 3.0 benzyna,lub audi a3 3.2 v6.Ktos posiadał takie auta i może się o nich wypowiedzieć?

Po e39 w e90 będzie trochę czuć biedę, poza tym e90 z dużymi benzynami to w zasadzie tylko sprowadzone z USA czyli po dużych uszkodzeniach i partacko naprawione na handel z przeglądem podbitym przez znajomego diagnostę.

Szukałem kiedyś takiego i się wyleczyłem, szkoda czasu i nerwów chyba że znasz pewny egzemplarz od kogoś z okolicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zdecydujesz się na ON to bez problemu znajdziesz ładne E90 bo z większą benzyną faktycznie będzie ciężko. Z drugiej strony na Diesla 3.0 też trzeba już trochę więcej wyłożyć ale silnik napewno jest tego wart. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty nim w ogóle jeździsz, czy myjesz przed każdą sesją fotograficzną? :lol:

Ten żółtek rzuca się w oczy jak cholera, szczególnie dobrze umyty.

Edytowane przez mario1971
brakowało laski przy a

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;)

od poniedziałku zrobiłem ok 650 km,

pogoda wyjątkowo sprzyja,

myte było raz, bardziej dla sprawdzenia skuteczności ceramiki oraz impregnacji dachu,

utrzymywanie wrażenia czystości, to jedna z wielu, chociaż mniej ważna zaleta tej pani 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości zapytam.:)

Jaki zakładasz zegarek wsiadając do tak pięknej "fury". 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółta Dosia byłaby idealna.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Valygaar napisał(-a):

To auto uzależnia... 😳

Ja czuję to samo ze swoim autem. Sprzedałem swoje zegary żeby go mieć i to była bardzo dobra decyzja. Nie ta klasa, nie ten poziom, ale cieszy jak cholera i mam w związku jeżdżeniem swoją furką meeega fun. Jak mam do niego wsiadać to micha się cieszy. Zwłaszcza po dłuższej wizycie w warsztacie😉 Ale mam nadzieję że ten etap już zakończyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, dziadek napisał(-a):

Tak z ciekawości zapytam.:)

Jaki zakładasz zegarek wsiadając do tak pięknej "fury". 

Dobre pytanie, ale tylko na tym forum, tu można liczyć na zrozumienie ;)

Mam pewien pomysł, jeszcze dogrywam sprawę

Odebrałem z PAMem, ale na szybko zmajstrowałem zegarek zastępczy :D

image_67181569.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

To auto uzależnia... 😳

Świetne !!! i rozumiem doskonale ..... nie jest to oczywiście taka "strzała" jak Twoja ale też daje dużo radości :) szczególnie w taką pogodę ;) 

merc.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Andrzej1 napisał(-a):

Świetne !!! i rozumiem doskonale ..... nie jest to oczywiście taka "strzała" jak Twoja ale też daje dużo radości :) szczególnie w taką pogodę ;) 

V12 to nie w kij dmuchał, jest czym popychać to autko.

Ja ostatnio też z uwagi na pogodę coraz częściej jeżdżę jego przodkiem, tyle, że z mniejszą ilością cylindrów:

ac5a0096-558f-4b80-a7f6-eba50667c942.thumb.jpg.f03d255762bd7f2d87a020bc8d4e1823.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Tommaso napisał(-a):

V12 to nie w kij dmuchał, jest czym popychać to autko.

Ja ostatnio też z uwagi na pogodę coraz częściej jeżdżę jego przodkiem, tyle, że z mniejszą ilością cylindrów:

ac5a0096-558f-4b80-a7f6-eba50667c942.thumb.jpg.f03d255762bd7f2d87a020bc8d4e1823.jpg

Co klasyka to klasyka ! Robi wrażenie 👍:) a najważniejsze, że sprawia przyjemność.

Edytowane przez Andrzej1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Świetne !!! i rozumiem doskonale ..... nie jest to oczywiście taka "strzała" jak Twoja ale też daje dużo radości  szczególnie w taką pogodę  

nie ma co być tak skromnym - cholernie fajne wozidło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, plszcto napisał(-a):

nie ma co być tak skromnym - cholernie fajne wozidło emoji106.png

bardzo dziękuję :) 

1 godzinę temu, KRISTOF_KON napisał(-a):

😁

20200429_122650_1200x1600.jpg

Piękny ! Chętnie bym takim pojechał w trasę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Andrzej1 napisał(-a):

Auto dla faceta przez "F" 👊😎 Szacunek i gratulacje!

SLa używanego skreśliłem na ostatniej prostej. Może nie tego mastodonta V12, ale nieco skromniejszego 6.3 AMG. Miałem już wstępną rezerwację. Samochód robi piorunujące wrażenie, niebywały silnik i piękna linia, ale to co mnie skłoniło ostatecznie do 718 to:

- każdy, nawet hołubiony egz. z JPN był zbyt zużyty jak na moje standardy estetyki i wymagał mnóstwa zabiegów restytucyjnych, aby mieć coś na kształt NOS,

- zbliżone koszty zakupu do NOWEJ 718 i znacznie wyższe koszty utrzymania (w tym przewidywanego serwisu),

- mniejszy "fun car" (subiektywne wrażenie, każdy ocenia po swojemu), te samochody prowadzą się zupełnie inaczej, w zasadzie różni je niemal wszystko, nawet otwierany dach SLa czyni kabrioletem a 718 roadsterem.

Gdybym miał 15-20 lat więcej, to szukałbym dla siebie kilkuletniego SLa właśnie, nawet z mniejszym silnikiem. Osobiście podziwiam facetów, zwłaszcza w USA jest ich dużo, którzy na późnej emeryturze kupują sobie 718. Oczywiście ich wola, kochają swoje autka. Natomiast ja mimo fascynacji nie jestem oczadziały - wsiadanie/wysiadanie, pozycja  za kierownicą i cała specyficzna ergonomia są przeciw starszym ludziom. Chociaż co by powiedzieć o dziadkach w lambo..? 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

???? dopiero teraz inforują

Ostatnie częsci do 'prototypów /1 serii" dostarczyłem w 2017

Edytowane przez mkl1

Pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Oj tam, oj tam. Za chwilę podepną się pod Izerę i zrobią polski supersamochód elektryczny. I znowu będzie co pisać w wirtualnych katalogach i robić w bambuko inwestorów prze koleje lata.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi