Lincoln Six Echo 71816 #39126 Napisano 9 Kwietnia 2023 Niezła paszcza. 9 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49597 #39127 Napisano 9 Kwietnia 2023 4 minutes ago, Lincoln Six Echo said: Niezła paszcza. Niezły kolor 👌🏻 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trojin 448 #39128 Napisano 9 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Enkil napisał(-a): wyjechałem po raz pierwszy w tym roku wentem z garażu; okazało się, że kierownica spleśniała... Reszta wygląda tak jak latem. Moj 300CE tez splesnial w srodku po paru miesiacach stania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7778 #39129 Napisano 9 Kwietnia 2023 Kiepska była pogoda na jazdę klasykiem i taki skutek. Będzie trzeba zrobić pranie tapicerki. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #39130 Napisano 9 Kwietnia 2023 W dniu 24.03.2023 o 08:38, Tommaso napisał(-a): Dzięki Silnikami V8 BMW interesuję się od dobrych 10-15 lat i za każdym raz, gdy wchodzi poprawiona wersja BMW zapewnia, że wszystkie problemy już rozwiązano, a po dwóch latach nagle się okazuje, że jednak nie. Cztery lata temu omal nie kupiłem M550xi z silnikiem 462 KM, który miał się okazać bezawaryjny, a po dwóch latach okazało się, że BMW seryjnie wymienia je na nowe w ramach gwarancji, a znam człowieka, który przy 80 tys. km ma już trzeci silnik. Uważam, że od początku ten silnik został źle skonstruowany, jak poupychali turbo między blok silnika i kolektory wydechowe to ciężko zapewnić im właściwe chłodzenie. Generalnie chłodzenie jest największym problemem tego silnika. Upchane turbo między rzędami cylindrów to nie tylko w V8 od BMW, tylko raczej cecha nowoczesnych , wyczynowych V8 biturbo? Patrz EA824, EA825 czy m177. Znasz jakieś opinie o trwałości nowszych V8 z Audi / Porsche? Mam na myśli starszy silnik 4.0 TFSI o pojemności 3993 cm3, stosowanym np. w Audi RS6 C7 oraz nowszy np. z gen. RS6 C8, którego pojemność wynosi 3996 cm3? Jeden to zdaje się EA 824, konstrukcji VW/ Audi, drugi EA 825 konstrukcji Porsche. Znalazłem trochę opinii (raczej pozytywnych) o silniku 3993 cm3 oraz niewiele informacji o EA 825 - 3996 cm3. Też mają problemy z chłodzeniem, czy jakoś lepiej to rozwiązano? A może też padają jak muchy z powodu innych wad? 😉 A generalnie w m177 4.0 biturbo AMG jak z trwałością - chyba niezbyt kolorowo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2255 #39131 Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) w 13 godzin temu, Enkil napisał(-a): wyjechałem po raz pierwszy w tym roku wentem z garażu; okazało się, że kierownica spleśniała... Reszta wygląda tak jak latem. wymień kierę - wersja bez airbaga to chyba nie będzie problemu - na wilgoć w zimie to nie wiem co poradzić - jakieś pochłaniacze wilgoci jak w pudełkach butów? A jak z wentylacją podczas jazdy? Szyby mocno parują jesienią? wentylacja nie daje rady? Czy to takie specyficzne warunki w garażu masz? Vento fajne, youngtimer jak się patrzy - jakieś tylko kołpaki VW byś wsadził ;D Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez Admof 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #39132 Napisano 10 Kwietnia 2023 W dniu 8.04.2023 o 22:57, tommly napisał(-a): A'propos grilla BMW Wielkie grille to obecnie standard. Od Audi, przez Lexusa. BWM też chciało dołączyć do tego grona. Większość modeli BMW bardzo mi się podoba to nowe BMW 7 jest bardzo dyskusyjne w swoim wyglądzie. Czy tak może wyglądać prestiżowy model? Przypomina mi się wprowadzanie xx lat temu BMW seri 7 (bodaj 2001r), z nowym kontrowersyjnym designem. Wtedy po stary model ustawiały się kolejki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7778 #39133 Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Admof napisał(-a): w wymień kierę - wersja bez airbaga to chyba nie będzie problemu - na wilgoć w zimie to nie wiem co poradzić - jakieś pochłaniacze wilgoci jak w pudełkach butów? A jak z wentylacją podczas jazdy? Szyby mocno parują jesienią? wentylacja nie daje rady? Czy to takie specyficzne warunki w garażu masz? Vento fajne, youngtimer jak się patrzy - jakieś tylko kołpaki VW byś wsadził ;D Z wentylacją jest wszystko w porządku, szyby nie parują, no i raczej jeżdżę tylko w ładną pogodę, np na randkę z małżonką To raczej wina blaszaka (garaż), jest szczelny i trzyma wilgoć, trzeba częściej wietrzyć. Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez Enkil 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8420 #39134 Napisano 10 Kwietnia 2023 Wypatrzony na Lazurowym Wybrzeżu. Trzeba mieć jaja, żeby takim tworem aż z Niemiec przyjechać. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #39135 Napisano 10 Kwietnia 2023 10 godzin temu, StaryWilk napisał(-a): Upchane turbo między rzędami cylindrów to nie tylko w V8 od BMW, tylko raczej cecha nowoczesnych , wyczynowych V8 biturbo? ogólnie niemcy poszli w "gorące V" - V6 audi ma chyba jedną turbinę pomiędzy bankami cylindrów. Z punktu widzenia ekologii - super bo katy szybko się nagrzewają. Z punktu widzenia performance - super bo reakcja na gaz, wykorzystanie energii spalin przez fikuśnie skonstruowane kolektory wydechowe. A jak wygląda codzienność to chyba każdy wie W audi swego czasu ludzi straszyły sitka na zasilaniu turbin - turbo potrafiło się tak rozlecieć że wypadały wirniki i robiły mielonkę z katów. Nie wiem czy to była tylko internetowa gównoburza czy są jakieś inne problemy 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11604 #39136 Napisano 10 Kwietnia 2023 3 godziny temu, beniowski napisał(-a): Wypatrzony na Lazurowym Wybrzeżu. Trzeba mieć jaja, żeby takim tworem aż z Niemiec przyjechać. Eee tam jaja, pewnie 1.1 pod maską, więc już w miarę nowoczesna konstrukcyjnie benzynka. 2 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11604 #39137 Napisano 10 Kwietnia 2023 W dniu 9.04.2023 o 10:09, Paulus57 napisał(-a): No to teraz jeszcze bardziej kontrowersyjnie. Chiński elektryk w cenie Dacii Duster, zasięg 600 km, ponad 500 KM itd. Powiem szczerze, że gdyby u nas był sprzedawany i było ASO, to czemu nie. SUV do mnie gada. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71816 #39138 Napisano 10 Kwietnia 2023 Duecik. 11 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2405 #39139 Napisano 10 Kwietnia 2023 15 godzin temu, StaryWilk napisał(-a): Upchane turbo między rzędami cylindrów to nie tylko w V8 od BMW, tylko raczej cecha nowoczesnych , wyczynowych V8 biturbo? Patrz EA824, EA825 czy m177. Znasz jakieś opinie o trwałości nowszych V8 z Audi / Porsche? Mam na myśli starszy silnik 4.0 TFSI o pojemności 3993 cm3, stosowanym np. w Audi RS6 C7 oraz nowszy np. z gen. RS6 C8, którego pojemność wynosi 3996 cm3? Jeden to zdaje się EA 824, konstrukcji VW/ Audi, drugi EA 825 konstrukcji Porsche. Znalazłem trochę opinii (raczej pozytywnych) o silniku 3993 cm3 oraz niewiele informacji o EA 825 - 3996 cm3. Też mają problemy z chłodzeniem, czy jakoś lepiej to rozwiązano? A może też padają jak muchy z powodu innych wad? 😉 A generalnie w m177 4.0 biturbo AMG jak z trwałością - chyba niezbyt kolorowo? Niestety nie mam wiedzy na temat trwałości V8-ek Audi i Mercedesa, ale generalnie zbierają lepsze opinie. W Audi jedyne o czym słyszałem to problemy z mild hybrid, Mercedesem w ogóle się nie interesowałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #39140 Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) 9 godzin temu, beniowski napisał(-a): Wypatrzony na Lazurowym Wybrzeżu. Trzeba mieć jaja, żeby takim tworem aż z Niemiec przyjechać. Trabi z silnikiem od VW Polo wcale nie był takim złym pomysłem i jeździł całkiem żwawo. 10 godzin temu, Enkil napisał(-a): Z wentylacją jest wszystko w porządku, szyby nie parują, no i raczej jeżdżę tylko w ładną pogodę, np na randkę z małżonką To raczej wina blaszaka (garaż), jest szczelny i trzyma wilgoć, trzeba częściej wietrzyć. Skoro to blaszak proponuję powycinać w nim otwory (nad drzwiami i z tyłu lub po bokach) i wspawać w nie kratę z siatki cięto ciągnionej. Powinno pomóc na przyszłość. Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez souls_hunter 1 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8420 #39141 Napisano 10 Kwietnia 2023 2 godziny temu, souls_hunter napisał(-a): Trabi z silnikiem od VW Polo wcale nie był takim złym pomysłem i jeździł całkiem żwawo. Dopóki się tym czymś z nadwoziem wykonanym z połączenia sztucznej żywicy kompozytowej ze sprasowanymi odpadami bawełnianymi nie miało wypadku 😂. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24401 #39142 Napisano 10 Kwietnia 2023 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #39143 Napisano 10 Kwietnia 2023 W dniu 9.04.2023 o 17:46, Enkil napisał(-a): Wilgoć po zimie, dało się zetrzeć, ale jeszcze tak nie miałem, trzeba będzie częściej wietrzyć. Mnie w poprzednim UAZie w garażu spleśniał fotel 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8420 #39144 Napisano 10 Kwietnia 2023 Wiem, czytałem kiedyś. Ja jednak byłem świadkiem jak sąsiad przygrzmocił Trabim w drzewo przy niewielkiej prędkości i to coś się po prostu rozpadło, a facet cudem uszedł z życiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24401 #39145 Napisano 10 Kwietnia 2023 Podobny lub gorszy efekt miałby w wieku autach z tamtych lat. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #39146 Napisano 10 Kwietnia 2023 11 godzin temu, trollu napisał(-a): ogólnie niemcy poszli w "gorące V" - V6 audi ma chyba jedną turbinę pomiędzy bankami cylindrów. Z punktu widzenia ekologii - super bo katy szybko się nagrzewają. Z punktu widzenia performance - super bo reakcja na gaz, wykorzystanie energii spalin przez fikuśnie skonstruowane kolektory wydechowe. A jak wygląda codzienność to chyba każdy wie W audi swego czasu ludzi straszyły sitka na zasilaniu turbin - turbo potrafiło się tak rozlecieć że wypadały wirniki i robiły mielonkę z katów. Nie wiem czy to była tylko internetowa gównoburza czy są jakieś inne problemy No dlatego tak się zastanawiam, czy inni producenci lepiej sobie poradzili z problemem chłodzenia. Bo o silnikach BMW V8 (w kontekście awaryjności) jest najgłośniej. Jakiś czas temu prowadzący z "povagowani" wrzucił ten silnik do rankingu najgorszych konstrukcji ostatnich lat, a wiemy, że podobny układ turbo jest pospolity w nowszych V6 czy V8. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #39147 Napisano 10 Kwietnia 2023 14 godzin temu, Enkil napisał(-a): Z wentylacją jest wszystko w porządku, szyby nie parują, no i raczej jeżdżę tylko w ładną pogodę, np na randkę z małżonką To raczej wina blaszaka (garaż), jest szczelny i trzyma wilgoć, trzeba częściej wietrzyć. Włóż pod przednie fotele dwie skarpety wypełnione kocim żwirkiem... Sprawdzone...sucho w aucie jak pieprz... 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #39148 Napisano 11 Kwietnia 2023 Giulia już na letnich 😃 Chyba już pora, może nie będzie już sniegu… prawda 😳 ? 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #39149 Napisano 11 Kwietnia 2023 Pewnie jeszcze sypnie w kwietniu Ja zakładam w sobotę jak znajdę chwilę czasu. Miałem to zrobić dziś ale mi się nie chce i jeszcze sobie poświętuje, zresztą mam całe koła więc mogę to zrobić kiedy mi się tylko wymyśli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #39150 Napisano 11 Kwietnia 2023 Giulia już na letnich Chyba już pora, może nie będzie już sniegu… prawda ?może nie będzie... kto to wie 🤪 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach