darekmp3 157 #29051 Napisano 18 Marca 2020 Tylko jeździć nie ma gdzie trzeba by jakieś zapasy zrobić Ja dzisiaj dostałem pocztówkę z mojego leasingu, że moje auto nadjedzie na koniec kwietnia, z pytaniem czy się cieszę. Ciekawe, czy rzeczywiście tak będzie, bo dealer już mówił o drugim tygodniu maja Jeszcze w międzyczasie wyłapałem kolejny odprysk na szybie, więc będę musiał ogarnąć przed oddaniem auta. Wolałbym starą cenę i brak wirusa na świecie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #29052 Napisano 18 Marca 2020 Wiem, niektórzy i to uwzględnili... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6561 #29053 Napisano 18 Marca 2020 (edytowane) VW, BMW, FCA PSA zamykają fabryki do 27 Marca. Taką suchą informację otrzymałem. Więc ?Ja dzisiaj dostałem pocztówkę z mojego leasingu, że moje auto nadjedzie na koniec kwietnia, z pytaniem czy się cieszę Edytowane 18 Marca 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1158 #29054 Napisano 19 Marca 2020 Dobrze robią, nowy samochód to nie jest artykuł pierwszej potrzeby. Zdrowie i życie ludzkie ważniejsze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #29055 Napisano 19 Marca 2020 Dobrze robia, sam od tygodnia pracuje z domu i licze sie z tym, ze bedzie opoznienie. Tylko niech po prostu wstrzymaja te standardowe pocztowki, bo i to teraz nie potrzebne i kosztuje, a jeszcze wprowadza zamieszanie 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #29056 Napisano 19 Marca 2020 Cześć, ma ktoś z was Alfę 159 i chce się podzielić opiniami? Myślę, czy nie wybrać jej na pierwsze auto bo nie ukrywam jest całkiem ładna Niestety chodzą pogłoski o jej awaryjności i to mnie trochę blokuje. A może ktoś podrzuci inne propozycje (najlepiej do 15 000)? Kupiłem 159 1.9 JTDM 150 KM w 2006 jako nowe salonowe pół roku po premierze auta. Jeździłem niespełna 3 lata, miałem 5 awarii w tym jedna unieruchamiajaca auto ( spalony alternator). Sprzedałem przy przebiegu 53 tys km bez żalu. Ale najciekawsze wydarzyło się 2-3 lata później kiedy zadzwonił do mnie drugi właściciel i dziękował mi że sprzedałem mu tak bezawaryjne auto ????. Choroby wieku dziecięcego skupiły się na mnie, ASO je wyeliminowało oczywiście w ramach gwarancji a później auto było bezawaryjne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29057 Napisano 19 Marca 2020 Le Mans 24h przesunięty na wrzesień. http://motorsport24.pl/motorsport/24-godzinny-wyscig-le-mans-przesuniety-na-wrzesien/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #29058 Napisano 19 Marca 2020 Optymiści... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #29059 Napisano 19 Marca 2020 Kupiłem 159 1.9 JTDM 150 KM w 2006 jako nowe salonowe pół roku po premierze auta. Jeździłem niespełna 3 lata, miałem 5 awarii w tym jedna unieruchamiajaca auto ( spalony alternator). Sprzedałem przy przebiegu 53 tys km bez żalu. Ale najciekawsze wydarzyło się 2-3 lata później kiedy zadzwonił do mnie drugi właściciel i dziękował mi że sprzedałem mu tak bezawaryjne auto ????. Choroby wieku dziecięcego skupiły się na mnie, ASO je wyeliminowało oczywiście w ramach gwarancji a później auto było bezawaryjne.Moment, sprzedałeś auto obcemu człowiekowi, a ten wzruszony bezawaryjnym autem, dzwoni po 3 latach z podziękowaniami? Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 978 #29060 Napisano 19 Marca 2020 Moment, sprzedałeś auto obcemu człowiekowi, a ten wzruszony bezawaryjnym autem, dzwoni po 3 latach z podziękowaniami? Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalkaa co w tym dziwnego? u mnie jest odwrotnie - facet od którego kupiłem auto raz na rok pyta czy dalej go mam i jak mi się jeździ:-)i tak już trzeci rok:-) Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4774 #29061 Napisano 19 Marca 2020 Mnie też wzruszają i dziwią Niemcy płaczący za autami, odprowadzający auta do granicy i dzwoniący posłuchać audio i przede wszystkim silnika... a tu się okazuje, że nie ma śmiania! To się zdarza! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #29062 Napisano 20 Marca 2020 Moment, sprzedałeś auto obcemu człowiekowi, a ten wzruszony bezawaryjnym autem, dzwoni po 3 latach z podziękowaniami? Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka Kolego na potrzeby postu skróciłem swoją historię żeby nie przynudzać . Zadzwonił żeby zapytać czy nie mam przypadkiem dodatkowego pilota do immoblisera , a przy okazji podziękował że ma zadbane , bezawaryjne auto bo poprzednie Volvo S60 podobno dało mu strasznie po kieszeni . Wtedy dobijał Alfą już do 100 tys przebiegu . Nie pamiętam czy był wzruszony , to już Twoja nadinterpretacja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkoch 872 #29063 Napisano 20 Marca 2020 Kolego na potrzeby postu skróciłem swoją historię żeby nie przynudzać . Zadzwonił żeby zapytać czy nie mam przypadkiem dodatkowego pilota do immoblisera , a przy okazji podziękował że ma zadbane , bezawaryjne auto bo poprzednie Volvo S60 podobno dało mu strasznie po kieszeni . Wtedy dobijał Alfą już do 100 tys przebiegu . Nie pamiętam czy był wzruszony , to już Twoja nadinterpretacja Miał awaryjne volvo, to se kupił przezornie alfę :D Sorki, musiałem 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #29064 Napisano 20 Marca 2020 Volvo może dać po kieszeni. Wystarczy skrzynia i głowica w D5, plus wahacze i piasty. I zawsze coś jeszcze wyjdzie. Jak będzie kumulacja tego wszystkiego, to nie ma lekko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 748 #29065 Napisano 21 Marca 2020 https://www.youtube.com/watch?v=exRFRUx4nOI 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 301 #29066 Napisano 21 Marca 2020 Witam Szanownych kolegow.Co prawda nie udzielam sie tutaj w temacie, ale zawsze chetnie czytam wasze wypowiedzi. W zwiazku z pandemia coronavirus'a mam wiecej czasu dle siebie i postanowilem cos napisac.Otoz przez ostatnie prawie 15 lat codziennie jezdzilem camionette'ka VW LT 35 2,5 tdi EURO 3. Niestety w zwiazku z wprowadzeniem w Brukseli tzw. LEZ ( Low Emission Zone ) od tego roku moja camionette'ka nie ma prawa jezdzic po Brukseli, w zwiazku z czym zostalem zmuszony do kupienia nowego samochodu.Proponuje zatem kolegom zabawe: zgadnac, wydedukowac jaki samochod kupilem. Juz w tej chwili mowie, ze zajelo mi to okolo 4 miesiecy.Samochod jest mi potrzebny do:1. Codziennej jazdy do pracy ( wozenie tylka ) okolo 60 km w obydwie strony. Po drodze miasteczka i wsie z ograniczeniami 30,50,70 km/godz.2. Od czasu do czasu potrzebuje go do pracy po godzinach ( musze dorabiac ). Wozenie materialow, narzedzi i ….smieci.3. Kilka razy w roku dlugie trasy autostradowe.W zwiazku z powyzszym zalozylem sobie minimalne wymagania odnosnie tego jaki to ma byc samochod.A wiec:1. Ma to byc fourgonette'ka. Najwieksza z najmniejszych. W srodku scianka dzialowa ( nie jakas tam kratka ), tylne drzwi dwuskrzydlowe ( nie klapa otwierana do gory ).2. Diesel EURO 63. Skrzynia biegow automatyczna.4. Budzet max. 12500€Jestem prawie pewny, ze koledzy bez trudu napisza mi jaki samochod kupilem.Chetnie odpowiem na postawione mi dodatkowe pytania.Zapraszam do zabawy. pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12291 #29067 Napisano 21 Marca 2020 Witam Szanownych kolegow.Co prawda nie udzielam sie tutaj w temacie, ale zawsze chetnie czytam wasze wypowiedzi. W zwiazku z pandemia coronavirus'a mam wiecej czasu dle siebie i postanowilem cos napisac.Otoz przez ostatnie prawie 15 lat codziennie jezdzilem camionette'ka VW LT 35 2,5 tdi EURO 3. Niestety w zwiazku z wprowadzeniem w Brukseli tzw. LEZ ( Low Emission Zone ) od tego roku moja camionette'ka nie ma prawa jezdzic po Brukseli, w zwiazku z czym zostalem zmuszony do kupienia nowego samochodu.Proponuje zatem kolegom zabawe: zgadnac, wydedukowac jaki samochod kupilem. Juz w tej chwili mowie, ze zajelo mi to okolo 4 miesiecy.Samochod jest mi potrzebny do:1. Codziennej jazdy do pracy ( wozenie tylka ) okolo 60 km w obydwie strony. Po drodze miasteczka i wsie z ograniczeniami 30,50,70 km/godz.2. Od czasu do czasu potrzebuje go do pracy po godzinach ( musze dorabiac ). Wozenie materialow, narzedzi i ….smieci.3. Kilka razy w roku dlugie trasy autostradowe.W zwiazku z powyzszym zalozylem sobie minimalne wymagania odnosnie tego jaki to ma byc samochod.A wiec:1. Ma to byc fourgonette'ka. Najwieksza z najmniejszych. W srodku scianka dzialowa ( nie jakas tam kratka ), tylne drzwi dwuskrzydlowe ( nie klapa otwierana do gory ).2. Diesel EURO 63. Skrzynia biegow automatyczna.4. Budzet max. 12500€Jestem prawie pewny, ze koledzy bez trudu napisza mi jaki samochod kupilem.Chetnie odpowiem na postawione mi dodatkowe pytania.Zapraszam do zabawy. pozdrawiamFord Transit? Bo chyba nie Vito lub T6? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 885 #29068 Napisano 21 Marca 2020 Jesli Ford największy z najmniejszych to raczej Connect. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29069 Napisano 21 Marca 2020 Vw caddy maxi z dsg. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal911 7 #29070 Napisano 22 Marca 2020 (edytowane) Peugeot Partner ... albo t5? Edytowane 22 Marca 2020 przez Michal911 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #29071 Napisano 22 Marca 2020 Wiesz gdzie lezy Japonia? Koło Laponii ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 301 #29072 Napisano 22 Marca 2020 (edytowane) Podpowiedz:Kazda ( prawie ) samochodowa firma ma w swojej ofercie mala furgonetke, ale tu chodzi o kluczowe zdanie:najwieksza z najmniejszych.Odpowiedz: kolego Rafi87 - moje uznanie dla kolegi za duza wiedze samochodowa - to jest strzal w przyslowiowa dziesiatke. A teraz chcialbym, abysmy "skonfigurowali" ten samochod.Prosze zwrocic uwage na zdanie. Szukanie tego samochodu zajelo mi okolo 4 miesiecy. Dlaczego?Poniewaz, przewazajaca ilosc oferowanych furgonetek jest w wykonaniu L1 ( krotsza - patrz zdjecie wyzej ) i z .... manualna skrzynia biegow.Wersja Maxi L2 ( dluzsza - patrz zdjecie wyzej ) pojawila sie najpierw z siedzeniami do przewozu osob, a dopiero potem zrobiono z niej furgonetke.Przeczytajcie moj pierwszy post jeszcze raz uwaznie i sprobujcie powiedziec cos wiecej o tym samochodzie. pozdrawiam Edytowane 22 Marca 2020 przez Andrzej Wachowicz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29073 Napisano 23 Marca 2020 kolego Rafi87 - moje uznanie dla kolegi za duza wiedze samochodowa - to jest strzal w przyslowiowa dziesiatke. Dzieki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 301 #29074 Napisano 23 Marca 2020 (edytowane) Cos mi sie wydaje, ale na forum jest chyba malo uzytkownikow samochodow dostawczych. A wiec, nie bede was dluzej meczyl i przejde od razu do opisu jaki samochod kupilem i malej fotorelacji. VW Caddy Maxi typ 2KNDiesel Euro 6Silnik: 1968 cm3, 4 cylindry w rzedzie, 75 kW / 2900Predkosc maksymalna: 170km/godzSkrzynia biegow automatyczna: DSG 6 ( DQ 250 )Data pierwszej rejestracji: maj 2017Stan licznika: 203 000 km reszta danych wyposazenia na zdjeciach ponizej dziekuje za uwageJezeli beda jakies pytania ? chetnie odpowiem. pozdrawiam Edytowane 24 Marca 2020 przez Andrzej Wachowicz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 748 #29075 Napisano 23 Marca 2020 znajomy ma caddiego tylko przedliftowego - nie maxi ale też drzwi otwierane na bok - mówi, że gdy Caddy wyzionie ducha to kupi drugiego tylko maxi więc auto chyba daje radę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach