Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Piotr Orzechowski

Zgłoszenia do Stowarzyszenia

Recommended Posts

Deklarację złożyłem, składkę zapłaciłem. Mam zamiar w dalszym ciągu aktywnie wypowiadać się przeciwko zalewaniu Forum podróbami z AliExpress, dla niepoznaki opatrzonymi psychodelicznymi nazwami i logotypami "na zmyłę".  :D ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

4 godziny temu, Jan napisał(-a):

@Christo tzn @Krzysztof Skórka wiem że to dopiero początek ale mam 2 pytania które mogą poczekać na odpowiedz w odpowiednim czasie :

- czy będą podjęte kroki w kierunku głosowań zdalnych?

- czy jest pomysł zwerbowania tych którzy w ramach ratowania forum wpłacili po 100ce/zadeklarowali roczne wpłaty? Różnica miedzy składką członkowską a deklaracjami wpłat to 20zł, przy realizacji głosowań z 1 pytania wielu może się skusić, co będzie pozytywne dla stowarzyszenia. Dodatkowo, na zachętę można zaliczyć rzeczone wpłaty na poczet 1 składki (od Eugeniusza nigdy nie padło żadne zdanie na ten temat a pomysł był kilka razy podnoszony). 

@Jangłosowanie zdalne wymagałoby zmiany statutu stowarzyszenia, ale oczywiście nowy Zarząd może poczynić kroki w tym kierunku 😉 

Na razie można udzielić pełnomocnictwa innemu czlonkowi stowarzyszenia, który będzie obecny na Walnym i ktory będzie głosował w Twoim imieniu. Ja przed ostatnim Walnym udzielilem pełnomocnictwa Krzyśkowi i zobacz, dzisiaj jest Panem Prezesem Krzysztofem;-) czyli dobrze wykorzystał moje pełnomocnictwo;-) 

Od niedzieli już 3 osoby złożyły deklaracje 💪🏻 Zapraszamy wszystkich do Stowarzyszenia, póki co zdalnie odbywają się spotkania zaangażowanych forumowiczów, już teraz będziemy na nie zapraszać wszystkich Członków. Odnośnie głosowania i Walnych zgromadzeń to chcielibyśmy umożliwić głosowanie zdalne, ale musimy sprawdzić kwestie prawne i organizacyjne.

12 minut temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Od niedzieli już 3 osoby złożyły deklaracje 💪🏻 Zapraszamy wszystkich do Stowarzyszenia, póki co zdalnie odbywają się spotkania zaangażowanych forumowiczów, już teraz będziemy na nie zapraszać wszystkich Członków. Odnośnie głosowania i Walnych zgromadzeń to chcielibyśmy umożliwić głosowanie zdalne, ale musimy sprawdzić kwestie prawne i organizacyjne.

Średnio 1deklaracja/dzień.

Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie jakieś testy wprowadzić np. spacer po linie bez zabezpieczenia, bo przyjdzie nam Walne Zebranie Członków organizować na Stadionie Narodowym.

Edited by Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

14 godzin temu, Jan napisał(-a):

@Christo tzn @Krzysztof Skórka wiem że to dopiero początek ale mam 2 pytania które mogą poczekać na odpowiedz w odpowiednim czasie :

- czy będą podjęte kroki w kierunku głosowań zdalnych?

- czy jest pomysł zwerbowania tych którzy w ramach ratowania forum wpłacili po 100ce/zadeklarowali roczne wpłaty? Różnica miedzy składką członkowską a deklaracjami wpłat to 20zł, przy realizacji głosowań z 1 pytania wielu może się skusić, co będzie pozytywne dla stowarzyszenia. Dodatkowo, na zachętę można zaliczyć rzeczone wpłaty na poczet 1 składki (od Eugeniusza nigdy nie padło żadne zdanie na ten temat a pomysł był kilka razy podnoszony). 

Co do głosowań zdalnych jak już wspomniano wyżej - potrzebna jest zmiana w statucie. Osobiście jestem za takim rozwiązaniem. Jednak to wymaga formalnych zmian, pamiętajmy że spotkania na żywo to dodatkowy wymiar rozmów. 

Na ten moment mamy spotkania online Stowarzyszenia. 

Odnośnie nowych członków którzy zadeklarowali wpłaty. 

Jedyne co trzeba zrobić i do czego gorąco zachęcamy - to do osobistego przesyłania zgłoszeń chęci wstąpienia do Stowarzyszenia.

Dla przypomnienia lista osób które się zdeklarowały i zapraszamy. 

@Antiquarius , @beniowski  @Sol @Pawel88  @Lincoln Six Echo  @petruss @andrzejp1242  @czuszka   @nav    @Krzysiek82 @christ0ff  @dziadek  @lukebor  @kopernik18  @Lynx27  @mario1971  @TylerVega  @just_nobody07  @lort  @Jan  @tofiks_th  @kingcrimson  @JASI  @Funky_Koval  @Photoman @rk7000  @plszcto  @loco50   @Mirosuaw  @pdb  @kornel91  @RysiekOchodzki  @Walter_87  @Triptical  @TomcioMiki  @drobnypijaczek  @Pionier  @facecik  @Trojin  @hugo012  @piku  @pisar  @Picy @ASTRAL  @Artur74  @mmaniek 

Formularz można pobrać ze strony https://kmziz.pl/czlonkostwo 

mail do Prezesa jest podany

:D 

Odnośnie ewentualnego zaliczania dobrowolnych wpłat po stówie na poczet składki członkowskiej - W ŻYCIU!  :D Ja też wpłaciłem stówę, a dzisiaj całe 120. :D Razem: 220!!! A niektórzy wcześniej wpłacili 2 stówy!!! :D I co? Mamy im teraz zaliczać na.. no właśnie - ile to wyjdzie? Rok i ile miesięcy? ;) :lol:

7 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Odnośnie ewentualnego zaliczania dobrowolnych wpłat po stówie na poczet składki członkowskiej - W ŻYCIU!  :D Ja też wpłaciłem stówę, a dzisiaj całe 120. :D Razem: 220!!! A niektórzy wcześniej wpłacili 2 stówy!!! :D I co? Mamy im teraz zaliczać na.. no właśnie - ile to wyjdzie? Rok i ile miesięcy? ;) :lol:

masz rację, podniesiemy do 240 zł a co tam 😅🤣😂 

39 minut temu, Szymon Porc-Szporek napisał(-a):

Odnośnie nowych członków którzy zadeklarowali wpłaty. 

Oczywiście że powinni zostać rozpatrzeni. 

Jedyne co trzeba zrobić i do czego gorąco zachęcamy - to do osobistego przesyłania zgłoszeń chęci wstąpienia do Stowarzyszenia.

Formularz można pobrać ze strony https://kmziz.pl/czlonkostwo 

mail do Prezesa jest podany

:D 

To może dodać takie info w tamtym wątku do listy tych którzy wpłacili? Mogę zacząć żeby dać przykład pozostałym :D 

25 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Stworzysz własny kalendarz :P Klubowy ma się rozumieć :P 

To i ja dziś przelałem i deklarację do prezesa @Krzysztof Skórka przesłałem 😉

@krondar   brawo :)  

zapraszamy osoby które zadeklarowały chęć wsparcia. 

1 godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Panie….a jak wyrok dostajesz to Ci areszt zaliczają na poczet kary 😜 

;)

W skali roku te 100-120 dodatkowych zlotych nie robi roznicy. W moim wypadku zrobiloby roznice to zdalne glosowanie. Niby mozna glos przekazac ale to jednak nie to samo

Godzinę temu, Trojin napisał(-a):

W skali roku te 100-120 dodatkowych zlotych nie robi roznicy. W moim wypadku zrobiloby roznice to zdalne glosowanie. Niby mozna glos przekazac ale to jednak nie to samo

WZC niesie za sobą nie tylko obowiązek oddania głosów i uchwalania uchwał, ale również ma potencjał integracji społecznej, tak bardzo istotnej dla organizacji. Należy mieć na uwadze, że przeważnie organizuje się jedno WZC w ciągu roku, a termin podaje się z wyprzedzeniem. Jak ktoś mieszka poza granicami Państwa, np. na innym kontynencie to zrozumiałe są problemy natury logistycznej, ale jeżeli jest mieszkańcem Polski, to przy dzisiejszym rozwinięciu infrastruktury transportowej, naprawdę ciężko nie dotrzeć z jakiegokolwiek miejsca w Kraju. Można również ustalić WZC w centralnym punkcie na mapie Polski np. Łodzi, Koninie i to również ułatwia sprawę.
Problem jest natury organizacyjnej w przypadku spotkania hybrydowego. Sądzę jednak, że do rozwiązania.
@Piotr Orzechowskina pewno orientuje się w tym temacie lepiej. Dlatego, że KMZiZ jest Stowarzyszeniem z działalnością gospodarczą i nie wiem czy niesie to za sobą dodatkowe formalności.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

WZC niesie za sobą nie tylko obowiązek oddania głosów i uchwalania uchwał, ale również ma potencjał integracji społecznej, tak bardzo istotnej dla organizacji. Należy mieć na uwadze, że przeważnie organizuje się jedno WZC w ciągu roku, a termin podaje się z wyprzedzeniem. Jak ktoś mieszka poza granicami Państwa, np. na innym kontynencie to zrozumiałe są problemy natury logistycznej, ale jeżeli jest mieszkańcem Polski, to przy dzisiejszym rozwinięciu infrastruktury transportowej, naprawdę ciężko nie dotrzeć z jakiegokolwiek miejsca w Kraju. Można również ustalić WZC w centralnym punkcie na mapie Polski np. Łodzi, Koninie i to również ułatwia sprawę.
Problem jest natury organizacyjnej w przypadku spotkania hybrydowego. Sądzę jednak, że do rozwiązania.
@Piotr Orzechowskina pewno orientuje się w tym temacie lepiej. Dlatego, że KMZiZ jest Stowarzyszeniem z działalnością gospodarczą i nie wiem czy niesie to za sobą dodatkowe formalności.

Otóż, Rafale, dla niektórych jest przeszkodą nie do pokonania. Wiele lat temu myślałem jak Ty. Czas i zdrowie boleśnie zmieniają pewne przekonania.
Pozdrawiam

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Nie ma specjalnych wymogów co do odbywania zgromadzeń z uwagi na to, że stowarzyszenie prowadzi działalność gospodarczą. 

Jest również możliwość odbywania zgromadzeń w innych miastach. Kwestia decyzji gdzie organizujemy zgromadzenie i podanie tej informacji w zawiadomieniu. Co do odbywania zgromadzeń zwyczajnych to jestem przeciwnikiem ich odbywania w formie elektronicznej. Jest to raz w roku i warto spotkać się z pozostałymi członkami stowarzyszenia. Co do nadzwyczajnych zebrań, to sprawa jest otwarta. To co trzeba zapewnić, to możliwość odbywania zdalnych zebrań wszystkim członkom przy zagwarantowaniu transmisji dwukierunkowej. 

17 minut temu, Anansi napisał(-a):

Otóż, Rafale, dla niektórych jest przeszkodą nie do pokonania. Wiele lat temu myślałem jak Ty. Czas i zdrowie boleśnie zmieniają pewne przekonania.
Pozdrawiam

Nigdy nie będzie tak aby wszyscy członkowie mieli czas lub możliwości wzięcia udziału w tej czy innej formie zebrania. 

4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

ale jeżeli jest mieszkańcem Polski, to przy dzisiejszym rozwinięciu infrastruktury transportowej, naprawdę ciężko nie dotrzeć z jakiegokolwiek miejsca w Kraju.

no wlasnie nie jestem. Bywam w Polsce 1-2 razy w roku jesli dobrze pojdzie, albo i wcale. Wiec zdalne by sie przydalo

5 godzin temu, Trojin napisał(-a):

no wlasnie nie jestem. Bywam w Polsce 1-2 razy w roku jesli dobrze pojdzie, albo i wcale. Wiec zdalne by sie przydalo

Chodzi bardziej o uczestnictwo, czy oddanie głosu w czasie rzeczywistym?

Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy, że na tym jednym zebraniu organizowanym raz do roku głównie zatwierdza się sprawozdanie finansowe za rok ubiegły oraz udziela się absolutorium Prezesowi. To tyle :)

Pozdrawiam

Łukasz

Edited by Autor1984

Dokładnie tak jak napisał Łukasz, Walne dzielą się na sprawozdawcze (co roku) i sprawozdawczo-wyborcze (co trzy lata), oczywiście mogą też być zwołane Nadzwyczajne Walne. Natomiast działanie Stowarzyszenia jest planowane (a raczej będzie, bo ostatnio było tam dość cicho) w wątkach na forum i w spotkaniach online.

Także zachęcam do dołączenia.

21 godzin temu, Szymon Porc-Szporek napisał(-a):

Jeśli o mnie chodzi, to coś już tam zapłaciłem symbolicznie wcześniej. Kolejną wpłatę też zrobię, bo jestem tu codziennie i po prostu wypada, a kwota nie jest porażająca. Nie zależy mi natomiast na tym, żeby być w Stowarzyszeniu, mieć wpływ na to co się tu dzieje i żeby to się wyświetlało u mnie pod nickiem. Jestem dość bierny. Poza tym bywam chamski, więc sami rozumiecie... Po co robić ogółowi porutę? Nr konta znam, wesprę co roku kwotą minimalną lub większą. I tak czuję się członkiem tej wspólnoty, żadnych deklaracji składać nie muszę. No i sukcesu, bo to też w moim interesie!

Już poszło=>>>>>

Edited by facecik

16 minut temu, facecik napisał(-a):

Jeśli o mnie chodzi, to coś już tam zapłaciłem symbolicznie wcześniej. Kolejną wpłatę też zrobię, bo jestem tu codziennie i po prostu wypada, a kwota nie jest porażająca. Nie zależy mi natomiast na tym, żeby być w Stowarzyszeniu, mieć wpływ na to co się tu dzieje i żeby to się wyświetlało u mnie pod nickiem. Jestem dość bierny. Poza tym bywam chamski, więc sami rozumiecie... Po co robić ogółowi porutę? Nr konta znam, wesprę co roku kwotą minimalną lub większą. I tak czuję się członkiem tej wspólnoty, żadnych deklaracji składać nie muszę. No i sukcesu, bo to też w moim interesie!

Już poszło=>>>>>

Widzę, że możesz spokojnie przekazać pełnomocnictwo do dysponowania swoim głosem mnie. Ja również bywam chamski, wezmę na klatę tę "porutę", o której mówisz, a za to jestem dosyć aktywny - nie bierny, więc możemy się zgrać.  :D  ;) 

4 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Widzę, że możesz spokojnie przekazać pełnomocnictwo do dysponowania swoim głosem mnie. Ja również bywam chamski, wezmę na klatę tę "porutę", o której mówisz, a za to jestem dosyć aktywny - nie bierny, więc możemy się zgrać.  :D  ;) 

Prześlij formularz. Deleguję😉

Skoro mnie SPS wywołał, to się zapisałem. Ciężko będzie osobiście się pofatygować do Polski, ale może się uda. 

I ja wypełnienie :)

@beniowski  dostałeś powiadomienie o otagowaniu w poście?  Bo raportowalem SPS ze ja nie dostałem prawdopodobnie przez edycję starego posta.